Ελλάδα|09.08.2022 22:11

Φωτιά τώρα: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Πετρωτό Δομοκού - Σκληρή η μάχη με τις φλόγες

Newsroom

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τη φωτιά στο Πετρωτό του δήμου Δομοκού παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών. Το πύρινο μέτωπο μαίνεται από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι πυροσβέστες, με τη συνδρομή του δήμου Δομοκού έδωσαν μάχη για να σβήσουν τις φλόγες. Με το πρώτο φως της ημέρας στην προσπάθεια της κατάσβεσης μπήκαν και αεροσκάφη με αποτέλεσμα γρήγορα η πυρκαγιά να σβήσει.

Ωστόσο, το μεσημέρι οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν, επικράτησαν ισχυροί άνεμοι και υπήρξε αναζωπύρωση. Ο άνεμος άλλαζε συνεχώς και οι φλόγες κινούνταν είτε προς την Θεσσαλία είτε προς το Βαρδαλή, χωρίς όμως να κινδυνεύουν κατοικίες, σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr.

Μεγάλη δύναμη της Π.Υ. ενεργούσε συνεχώς στην περιοχή, που είναι δύσβατη. Συνολικά 110 πυροσβέστες με 30 υδροφόρα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και έξι μονάδες ΕΜΟΔΕ με 50 άνδρες ρίχθηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.

Από αέρος, δύο ελικόπτερα, τέσσερα Canadair, 3 Air tractor, και 2 PZL έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ την προσπάθεια συνέδραμαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες του δήμου Δομοκού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δομοκόςπυροσβεστικήειδήσεις τώραφωτιάφωτιά τώρα