Ελλάδα|15.08.2022 12:02

Δολοφονία στην Άρτα: Πώς ξεκίνησε ο καβγάς - Τα ερωτήματα για το όπλο και ο διάλογος πριν το φονικό

Newsroom

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τις στιγμές πριν από τη δολοφονία ενός 75χρονου άντρα από τον πρώην γαμπρό του στην Άρτα. Σύμφωνα με αυτά, το ζευγάρι είχε διάλογο σε έντονους τόνους στην αυλή του σπιτιού όπου συνέβη το περιστατικό.

Αφορμή για τον καβγά που ξέσπασε μεταξύ των δύο πρώην συζύγων υπήρξε η επίσκεψη του 29χρονου κατηγορούμενου, με την απαίτηση να δει το παιδί του χωρίς, προηγουμένως, να έχει ειδοποιήσει. Σύμφωνα με το Star, το συναινετικό διαζύγιο του ζευγαριού βγήκε στις 2 Αυγούστου και σε αυτό είχε συμφωνηθεί ο 29χρονος να βλέπει το παιδί του κάθε Τρίτη και Πέμπτη, σε δωμάτιο του σπιτιού της μητέρας, ή στην αυλή. Υπήρχε, μάλιστα, και ο όρος κατά τις επισκέψεις του 29χρονου, να μην είναι παρών ο πρώην πεθερός του. Την ημέρα της δολοφονίας, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο σπίτι χωρίς πρωτίστως να έχει ειδοποιήσει για την ώρα της επίσκεψής του, με αποτέλεσμα, το πρώην ζευγάρι να αρχίσει να μιλάει σε έντονους τόνους.

«Γιατί δεν ειδοποίησες για την ώρα που θα ερχόσουν;», υποστηρίζει ότι τον ρώτησε σε έντονο ύφος η πρώην σύζυγός του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεταξύ τους καβγάς. Στην αυλή βγήκε, σε εκείνο το σημείο και ο 75χρονος πρώην πεθερός του, όσο ο κατηγορούμενος ήδη είχε φτάσει στο αυτοκίνητό του για να πάρει το όπλο.

Σύμφωνα με την κατάθεση της πρώην συζύγου του, ο κατηγορούμενος, «πήγε να με χτυπήσει με το όπλο και μπήκε μπροστά ο πατέρας μου». Από την πλευρά του, ο ίδιος επιμένει ότι δεν την απείλησε ποτέ ενώ δηλώνει ότι έχει μετανιώσει τα όσα έγιναν. Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση, όπως το γιατί κουβαλούσε όπλο στο αυτοκίνητο, τη στιγμή που πήγε να δει το παιδί του. Το όπλο πέταξε ο κατηγορούμενος μέσα στο δάσος μετά τη δολοφονία.

Ο 29χρονος ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια προθεσμία για την απολογία του μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (17/08).

«Τον προσέβαλε ο πεθερός του»

Μετανιωμένος για τη δολοφονία του πεθερού του, εμφανίζεται ο 29χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο την περασμένη Πέμπτη στο Αστροχώρι Άρτας, την ώρα που στο φως της δημοσιότητας ήρθαν καταγγελίες περί βίαιης επίθεσης σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, είπε πως δεν ήθελε να σκοτώσει ούτε τον πεθερό, ούτε τη σύζυγό του και πως έδρασε εν βρασμώ. «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του, Ιωάννης Νεραντζάς.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι το έγκλημα έγινε γιατί τον πρόσβαλε ο πεθερός του. «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει εκείνος το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν», είπε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η απολογία του θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη, καθώς χθες ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Του έχουν ασκηθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η σύζυγός του κατέθεσε στην αστυνομία πως ο 29χρονος προσπάθησε να την πυροβολήσει με την καραμπίνα.

«Ήταν χειριστικός»

Μετά το φονικό, ο 29χρονος πήρε το αυτοκίνητο και πήγε 25 λεπτά μακριά από το χωριό, όπου άφησε το αυτοκίνητό του και περπάτησε για 7-8 χλμ. Εκεί παρέμεινε για 36 ώρες σε μια στάνη. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του στα γύρω βουνά. Ο άνδρας τηλεφώνησε τελικά στις αρχές και παραδόθηκε.

Η βίαιη επίθεση κατά της πρώην συζύγου του μπροστά στα μάτια του παιδιού τους

Νωρίς το απόγευμα του Σάββατου 13 Αυγούστου ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας. Ο 29χρονος δηλώνει μετανιωμένος και ισχυρίζεται ότι δεν πυροβόλησε και τη σύζυγό του.

Λίγο καιρό πριν σκοτώσει τον πεθερό του ο 29χρονος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος της 36χρονης πρώην συζύγου του, είχε προσπαθήσει να την πνίξει μπροστά στα μάτια του παιδιού τους.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον Alpha, ο δικηγόρος Δημήτρης Λαμπράκης είπε: «Στη μικρή επαφή που είχα με τον νυν κατηγορούμενο, μου έδωσε την εντύπωση ενός χειριστικού και δύσκολου ανθρώπου. Προ λίγου χρόνου είχε επιτεθεί στην ίδια εντός της οικίας της και μπροστά στο παιδί είχε περισφίξει τον λαιμό της, το οποίο όμως δεν είχε καταγγείλει ακόμα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «αυτό ήταν που αποτέλεσε την αιτία που η επικοινωνία του δράστη με το 2χρονο παιδί του θα γινόταν στην οικία της μητέρας παρουσία της ίδιας και ενός ακόμη ανθρώπου για λόγους ασφαλείας».

Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο 29χρονος υποστηρίζει πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχής και δεν είχε κακοποιητική συμπεριφορά προς την σύζυγό του, με την οποία πήραν συναινετικό διαζύγιο πριν από λίγες ημέρες.

Σημειώνεται ότι συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου και ενώ προηγουμένως είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο βρισκόταν στο ορεινό χωριό Δαφνούλα Ευρυτανίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πατέραςειδήσεις τώραδολοφονίαΆρτακατηγορούμενος