Ελλάδα|20.08.2022 11:10

86η ΔΕΘ: Με τεράστια αποστολή φτάνουν τα τιμώμενα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Περίπου 300.000 επισκέπτες και δεκάδες συμμετοχές

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 του μήνα.

Όπως λέει στο ethnos.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φτάνουν στην 86η ΔΕΘ με μία πολύ μεγάλη αποστολή, τη μεγαλύτερη που έχει φτάσει ποτέ τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα και με επικεφαλής υπουργό της χώρας.

Όπως λέει ο κ. Ποζρικίδης, μεταξύ των αποστολής της τιμώμενης χώρας θα υπάρχουν επενδυτικές επιχειρήσεις, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας και της τεχνολογίας και start up επιχειρήσεις.

Εκτός, όμως, από τη μεγάλη αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν και εταιρείες από άλλες χώρες. Πολλές από αυτές θα προέρχονται από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα υπάρχουν εταιρείες ακόμα και από το Κατάρ.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη καλυφθεί το 100% της χωρητικότητας του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου και μάλιστα φέτος θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρος ο χώρος της ΔΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι σε ένα μεγάλο περίπτερο δεν υπήρχαν εκθέτες, αφού είχε χρησιμοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19.

Στην 86η ΔΕΘ θα συμμετάσχουν ακόμα φορείς χωρών μέσω των πρεσβειών τους και πάνω από 350 επιχειρήσεις – μέλη ελληνικών και ξένων επιμελητηρίων.

Περίπου 300.000 επισκέπτες

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo στις εννέα ημέρες λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης αναμένονται περίπου 300.000 επισκέπτες. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2019, μια χρονιά που η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, το διεθνές εκθεσιακό κέντρο επισκέφθηκαν περίπου 280.000 άτομα.

Εκτός από το εμπορικό κομμάτι της η 86η ΔΕΘ θα περιλαμβάνει και τη διοργάνωση του Helexpo Forum, το οποίο θα πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή σε συνεργασία με μεγάλα επιμελητήρια.

Η 86η ΔΕΘ δε θα μπορούσε να λείπει από τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Θα πραγματοποιηθεί μία σπουδαία έκθεση, η οποία εκτός από καταγραφή του παρελθόντος και των τραγικών γεγονότων, θα έχει και μία αισιόδοξη πλευρά, αφού θα παρουσιάζει την τεράστια συμβολή των προσφύγων στην ανάπτυξη της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Ποζρικίδης.

Η 86η ΔΕΘ θα έχει και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της, αφού κάθε βράδυ θα πραγματοποιούνται συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες από διάφορους χώρους της μουσικής.

Τέλος, σε ολόκληρο το εκθεσιακό κέντρο σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τη συντήρηση, την περιποίηση και τη διαμόρφωση των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν η 86η ΔΕΘ θα αρχίσει να υποδέχεται τους επισκέπτες της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

επιχειρήσειςΔΕΘΔΕΘ 2022μικρασιατική καταστροφήΗνωμένα Αραβικά Εμιράτασυναυλίες