Ελλάδα|22.08.2022 17:52

Καιρός: Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε πολλούς δρόμους της Αττικής - Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Newsroom

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με την πτώση της θερμοκρασίας και τις καταιγίδες να διαδέχονται τον καύσωνα των τελευταίων ημερών. Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε στα βόρεια προάστια της Αττικής ενώ, σε πολλές περιοχές, σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω του μεγάλου όγκου του νερού.

Μεταξύ άλλων περιοχών, προβλήματα αντιμετώπισε η Αγία Παρασκευή, ενώ, και στο Μαρούσι, λόγω της καταρρακτώδους βροχής, έκλεισε η οδός Αγίου Αθανασίου, με τα οχήματα της πολιτικής προστασίας να κατευθύνουν τους οδηγούς σε άλλους δρόμους. Ισχυρή βροχή σημειώθηκε, σύμφωνα με τα δεδομένα της εικόνας των βροχοπτώσεων σε ζωντανό χρόνο, από το meteo, στα Βριλήσσια, στο Νομισματοκοπείο, στη Μεταμόρφωση στην περιοχή των Ουρσουλινών Αμαρουσίου και στο ΣΚΡΑ Αττικής ενώ δυνατή βροχή με αστραπές και βροντές σημειώθηκε και στα Μελίσσια. Βροχές ξέσπασαν και στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο ήταν μικρής διάρκειας ενώ δεν προκάλεσαν κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα στην κυκλοφορία από τη βροχόπτωση έχουν σημειωθεί στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως την έξοδο της Κηφισιάς. Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα λόγω φερτών υλικών που συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα. Στην άνοδο η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη από το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο του ethnos.gr, έντονη καταιγίδα έπληξε και την Αττική Οδό. 

Καταιγίδες, με πτώσεις κεραυνών «χτύπησαν» και την Εγνατία Οδό, στη Δυτική Μακεδονία, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς. Ένας από αυτούς κατέγραψε κεραυνό να πέφτει  ακριβώς δίπλα από τον δρόμο, στο τμήμα Γρεβενών-Σιάτιστας.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Την ίδια ώρα σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, που προειδοποιεί ασταθή καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η ατμοσφαιρική διαταραχή που βρίσκεται βορειοδυτικά της χώρας μας πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει για δεύτερη ημέρα εκτεταμένη ατμοσφαιρική αστάθεια σήμερα με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Αν. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Αν. Πελοπόννησο και τοπικά σε Θράκη.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή 26 Αυγούστου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καιρόςειδήσεις τώραΑττικήδιακοπή κυκλοφορίαςακραία καιρικά φαινόμενακακοκαιρίαβροχόπτωση