Ελλάδα|22.08.2022 20:35

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς - Ένταλμα σύλληψης για τον οδηγό

Newsroom

Εντολή στις αρχές να εντοπίσουν άμεσα τους δράστες της επίθεσης κατά γερμανών τουριστών στην Κρήτη, έχει δώσει ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Για τους δράστες έχει έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία. Και ο υπουργός τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά, τόσο με τη γερμανίδα πρόξενο, όσο και με την οικογένεια των γερμανών.

 Έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες - Σεσημασμένος ο ένας

Η οικογένεια διαμαρτύρεται ότι οι αστυνομικοί στην Κρήτη δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα, ενώ ήταν τόσο σοβαρή η επίθεση που δέχτηκαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, αυτό που μένει τώρα είναι η σύλληψη των δραστών, καθώς η ταυτοποίησή τους έχει γίνει. Πρόκειται για έναν 38χρονο και έναν 36χρονο που είναι κάτοικοι της Κρήτης.

Οδηγός και ιδιοκτήτης του φορτηγού που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο των γερμανών ήταν ο 38χρονος, ενώ ο 36χρονος συνοδηγός είναι σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών και κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς είχε συλληφθεί για φυτεία χασίς. Η δικογραφία, όχι μόνο έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, αλλά έχει εκδοθεί και το πρώτο ένταλμα σύλληψης, για τον οδηγό του φορτηγού. Η κατηγορία είναι αυτή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Υπάρχει, μάλιστα, και μία επικοινωνία με τους δικηγόρους τους, η οποία, ωστόσο, δε φαίνεται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής και οι αστυνομικοί οργανώνουν με την ΕΚΑΜ την επόμενη κίνησή τους που θα είναι η σύλληψη των κατηγορούμενων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δράστεςειδήσεις τώραΕλληνική ΑστυνομίαεπίθεσηΚρήτητουρίστεςΓερμανοί