Ελλάδα|23.08.2022 18:54

Τραγωδία στην Κόρινθο: Την Τέταρτη απολογείται ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε - Τα ερωτήματα που προκύπτουν

Newsroom

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τέταρτη 24 Αυγούστου έλαβε ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε ενώ έκανε μπάνιο στην παραλία Καλαμακίου της Κορινθίας.

Ο πατέρας κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανήλικου και λίγο πριν τις 12.00 σήμερα οδηγήθηκε Εισαγγελέα. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει το παιδί του, απάντησε πως «δεν βούτηξε γιατί έχει άσθμα». Ωστόσο, προκύπτουν αρκετά ερωτήματα γύρω από την υπόθεση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Πατέρας και κόρη ήταν μόνοι στην παραλία και ερωτήματα προκύπτουν από τη στάση που φέρεται να κράτησε, όταν το παιδάκι πνιγόταν. O άνδρας υποστήριξε πως μπήκαν μαζί στη θάλασσα και ότι είχε φορέσει σωσίβιο στο κοριτσάκι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι η μικρή γλίστρησε ξαφνικά από το σωσίβιο, φτάνοντας σε βάθος έξι μέτρων, κι ότι δεν βούτηξε για να την τραβήξει προς τα πάνω, γιατί αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και πιο συγκεκριμένα άσθμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ekorinthos.gr, οι πρώτοι που είδαν το παιδί στο νοσοκομείο, το είδαν να φορά ρούχα και ένα παπούτσι, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην υπόθεση του θανάτου του παιδιού.

Η εξάχρονη εντοπίστηκε ψαροντουφεκά κάτω από μια βάρκα, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με το Star, ο 42χρονος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και το μεσημέρι της Δευτέρας πήγε στο σπίτι της και πήρε τη μοναχοκόρη του για να πάνε για μπάνιο. Πήγαν σε μια ελεύθερη πλαζ στο Καλαμάκι Κορινθίας, που λόγω της επιδείνωσης του καιρού δεν είχε λουόμενους. Πατέρας και κόρη μπήκαν μαζί στη θάλασσα, το κοριτσάκι δεν ήξερε μπάνιο και φορούσε παιδικό σωσίβιο στη μέση.

Όπως κατέθεσε στους λιμενικούς σε απόσταση 10-15 μέτρων από την ακτή ο πατέρας πήγε δίπλα σε μια δεμένη, ξένη βάρκα για να ανεβάσει πάνω τη μικρή, αυτή όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και ξαφνικά η 6χρονη βρέθηκε στο βυθό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων.

Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόρινθοςπατέραςπνιγμόςανήλικηειδήσεις τώρα