Ελλάδα|23.08.2022 20:24

Κακοκαιρία: «Βροχή» τα προβλήματα στην Αθήνα - Έκλεισαν Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης - Πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Κακοκαιρία στην Αθήνα (Eurokinissi)
Κακοκαιρία στην Αθήνα (Eurokinissi)
Κακοκαιρία στην Αθήνα (Eurokinissi)
Κακοκαιρία στην Αθήνα (Eurokinissi)
Κακοκαιρία στην Αθήνα (Eurokinissi)
Κακοκαιρία στην Αθήνα (Eurokinissi)
Κακοκαιρία στην Αθήνα (Eurokinissi)
Κακοκαιρία στην Αθήνα (Eurokinissi)
Κακοκαιρία στην Αθήνα (Eurokinissi)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας, τις τελευταίες ώρες. Στην Αττική, η πυροσβεστική έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 53 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από Αχαρνές, Περιστέρι, Πετρούπολη και Καματερό, ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές όπως η Γλυφάδα. 

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Ποσειδώνος, από το ύψος της πλατείας Κρήτης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα, αλλά και η λεωφόρος Βουλιαγμένης, από το ύψος της οδού Πρίγκιπος Πέτρου, στο ρεύμα προς Βούλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Οι έντονες βροχοπτώσεις επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας. 

Κλειστή νωρίτερα η οδός Πειραιώς

Κανονικά διεξάγεται από τις 19.30 μ.μ. περίπου η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μαρουσάκης: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες και μέρες μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο μετεωρολόγος του καναλιού Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετά έντονες καταιγίδες το βράδυ της Τρίτης, 23 Αυγούστου. Τα κύματα καταιγίδων ξεκινούν από το Νότιο Ιόνιο και μετατοπίζονται προς τα ΑνατολικάΒορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Επηρεάζονται η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, οι καταιγίδες εξαπλώνονται σιγά – σιγά προς την περιοχή της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, επηρεάζεται η ανατολική και νότια Θεσσαλία και, μέχρι το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν προς τη βορειοανατολική Ελλάδα, δηλαδή, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική, Θράκη και βόρειο – βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, το κύμα κακοκαιρίας θα επιμείνει τουλάχιστον για 48 ώρες ακόμη. Αθροιστικά θα έχουμε γενικευμένες βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται προς την περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας, στη βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βόρειο – βορειοανατολικό Αιγαίο, που θα σημειωθούν πολύ έντονες βροχοπτώσεις.

Αρκετά δύσκολη και η Πέμπτη

Αρκετά δύσκολη μέρα προβλέπεται και η Πέμπτη, 25 Αυγούστου, όπου στο «κόκκινο» θα βρίσκονται οι ίδιες περιοχές, ενώ δεν αποκλείεται και η περιοχή της Αττικής να αντιμετωπίσει ισχυρά φαινόμενα. Από το απόγευμα και μετά, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν σιγά – σιγά, πρώτα στα δυτικά και νότια, και, μέσα στην Παρασκευή, το κύμα κακοκαιρίας θα περιοριστεί προς τα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί θα έχουμε χαλαζοπτώσεις, έντονους κεραυνούς και μεγάλο όγκο νερού που μπορεί να προκαλέσει έντονα πλημμυρικά επεισόδια.

Ένταση των φαινομένων στην Αττική

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται στην Αττική, και ιδιαίτερα στα νότια προάστια ήδη από το απόγευμα της Τρίτης. Η βροχόπτωση συνοδεύεται από κεραυνούς και βροντές, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες. Ο παρακάτω χάρτης απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο τις ηλεκτρικές εκκενώσεις. Με λευκό χρώμα είναι οι νέες (τώρα) ενώ με σκούρο κόκκινο οι παλιότερες (20λεπτά πριν). Δείτε τον live εδώ.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βροχήπρόγνωση καιρούΚλέαρχος Μαρουσάκηςκακοκαιρίαειδήσεις τώρακαιρός