Ελλάδα|24.08.2022 16:57

«Σαρώνει» η κακοκαιρία τις Κυκλάδες: Προβλήματα σε Σαντορίνη, Μύκονο και Τήνο

Newsroom

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται από το πρωί τα νησιά των Κυκλάδων με τις καταρρακτώδεις βροχές να έχουν προκαλέσει πλημμύρες, κατολισθήσεις, αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλά νησιά. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Σαντορίνη, Μύκονο και Τήνο.

Σαντορίνη: Χάος στο λιμάνι

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στο νησί της Σαντορίνης, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος. Ειδικότερα και σύμφωνα με το cyclades24 στην περιοχή του Εμπορείου Θήρας, η εικόνα έμοιαζε με σκηνή… πολέμου. Η έντονη νεροποντή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, δημιούργησε ένα χάος, αφού το ρέμα που χρησιμοποιείται και σαν δρόμος, γέμισε με νερό, με αποτέλεσμα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, να παρασυρθούν και να συγκρουστούν μεταξύ τους.

 

Μύκονος: Βούλιαξαν τα γραφικά σοκάκια

Στο μεταξύ, σφοδρή ήταν η επέλαση της κακοκαιρίας και στη Μύκονο.  Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα γραφικά σοκάκια στα Ματογιάννια, τα οποία «βούλιαξαν». Τοπικά ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν ότι οι καταστηματάρχες βίωσαν στιγμές αγωνίας, καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σκηνικό που θύμιζε Βενετία. Εκτός από τις ισχυρές καταιγίδες καταγράφηκε και ένας υδροστρόβιλος στην περιοχή του Καλαφάτη.

 

Προβλήματα και στην Τήνο

Από την έντονη κακοκαιρία πλήττεται και η Τήνος, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ από το πρωί σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νησιού. Μάλιστα κυκλοφορούν φωτογραφίες με τα γραφικά σοκάκια των όμορφων χωριών να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καιρόςκακοκαιρίαΚυκλάδεςειδήσεις τώρα