Ελλάδα|26.08.2022 08:44

Θάνατος δοκίμου από «άγνωστη αιτία»: Σοκαρισμένοι οι συγγενείς ψάχνουν απαντήσεις στην Τυνησία - Το φαγητό που έφαγε και ο κορονοϊός

Newsroom

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι συγγενείς και οι φίλοι της 19χρονης πρωτοετούς στη σχολή ναυτικών δοκίμων που έχασε τη ζωή της από «άγνωστη αιτία» σε εκπαιδευτικό ταξίδι του Πολεμικού Ναυτικού. Τα αίτια του θανάτου της ακόμα ερευνώνται, καθώς σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η κοπέλα ανέβασε ξαφνικά πυρετό, ενώ βρισκόταν εν πλω με το πετρελαιοφόρο «Προμηθέας».

Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, ενώ σύμφωνα με το Mega παρουσίασε αιμορραγικό εξάνθημα και σηψαιμία και εν τέλει εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Νάπολης, όπου είχε εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως μετέδωσε το OPEN, άτομα του στενού της περιβάλλοντος σημειώνουν ότι η κοπέλα πιθανότατα γευμάτισε την περασμένη Παρασκευή στην Τυνησία, όπου βρισκόταν σε άσκηση με το Πολεμικό Ναυτικό. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές ότι 19χρονη φαίνεται πως είχε νοσήσει εν πλω από κορονοϊό, αλλά τις ημέρες που τα πλοία ήταν στην Τυνησία ήταν αρνητική καθώς είχε αποθεραπευτεί. Ωστόσο, ενδέχεται ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος από την ασθένειά και πιθανότατα οποιαδήποτε λοίμωξη ή δηλητηρίαση επιδείνωσε ραγδαία την υγεία της.

Την Τρίτη εμφάνισε σημάδια επιδείνωσης με εξάνθημα στο πόδι και πυρετό για τα οποία ενημερώθηκε η οικογένεια από τον γιατρό του πλοίου. Την ίδια μέρα το καράβι στο οποίο βρισκόταν η κοπέλα μαζί με άλλους 158 συσπουδαστές της, είχε ξεκινήσει την πορεία του προς την Ιταλία, όπου η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Την Τετάρτη η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Οι γονείς της κοπέλας ενημερώθηκαν αργά το απόγευμα της τετάρτης για την εξέλιξη αυτή και ταξίδευσαν εσπευσμένα στην γειτονική χώρα, όπου την είδαν λίγη ώρα πριν φύγει από τη ζωή.

Οι γιατροί του νοσοκομείου τους εξήγησαν ότι υπέστη οργανική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα το πρωί της Πέμπτης να φύγει από τη ζωή. Σήμερα Παρασκευή θα γίνει η νεκροψία - νεκροτομή από Ιταλούς ιατροδικαστές, με τους συγγενείς να ψάχνουν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα.

Το ταξίδι αυτό ήταν το πρώτο της νεαρής κοπέλας με το Πολεμικό Ναυτικό, με τους συγγενείς της να τονίζουν ότι ήταν το όνειρο της ζωής της. Εξάλλου η κοπέλα έδωσε δεύτερη φορά Πανελλήνιες προκειμένου να μπει στην σχολή.

Τι είπε ο αδερφός της κοπέλας

Ο αδελφός της μιλώντας στο Μega περιέγραψε πως η οικογένεια πληροφορήθηκε για την κατάσταση της υγείας της. «Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Μας είχαν πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα» είπε. «Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να την στηρίξουν» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια περιέγραψε τον χαρακτήρα της 19χρονης κάνοντας λόγο για μια χαμογελαστή, που έκανε το όνειρο της πραγματικότητα, παιρνώντας στη συγκεκριμένη σχολή. «Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη αδερφή του.

ειδήσεις τώραθάνατοςΠολεμικό ΝαυτικόΤυνησία