Ελλάδα|28.08.2022 18:11

Κουφονήσια: Παραμένουν τα ερωτήματα για τις δύο σορούς - Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στα Κουφονήσια, όταν ένας τουρίστας εντόπισε μία σακούλα μέσα στην οποία βρίσκονταν δύο σοροί σε προχωρημένη σήψη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να βρίσκονταν στη θάλασσα ακόμα και για περισσότερο από έναν χρόνο.

Το μακάβριο εύρημα έπλεε κοντά στην παραλία Φικιό στο Κάτω Κουφονήσι.

Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα, ενώ η δεύτερη -μικρότερη σε μέγεθος- παραμένει αδιευκρίνιστου είδους, δηλαδή δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν είναι άνθρωπος ή ζώο.

Ο τουρίστας ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές και το Λιμενικό έσπευσε στην περιοχή με πλωτά σκάφη. Οι λιμενικοί παρέλαβαν τις σορούς και τις παρέδωσαν στο Λιμεναρχείο της Νάξου.

Οι Αρχές, σύμφωνα με το Star, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι δύο σοροί να συνδέονται με το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Φολέγανδρο τον Δεκέμβριο του '21.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι σοροί βρέθηκαν μέσα σε σακούλα κάνει το συγκεκριμένο σενάριο λιγότερο πιθανό. Δεν αποκλείουν κάποιος να βρήκε τις σορούς και «για να μην μπλέξει», όπως λένε, να τις έβαλε σε μια σακούλα και να τις παράτησε εκεί.

Τις επόμενες ώρες θα γίνουν από τις ιατροδικαστικές αρχές οι απαραίτητες νεκροψίες που θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουφονήσιαειδήσεις τώρα