Ελλάδα|31.08.2022 16:20

Θάνατος δοκίμου: Στη Λάρισα το απόγευμα της Τετάρτης η σορός της 19χρονης Θάλειας - Πού στρέφονται οι έρευνες

Newsroom

Επιστρέφει στην Ελλάδα και στο πατρικό της η σορός της 19χρονη δοκίμου του Πολεμικού ναυτικού, που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή στη διάρκεια του πρώτου εκπαιδευτικού της ταξιδιού.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 -το οποίο θα μεταφέρει την σορό, όπως και τους γονείς της Θάλειας από την Ιταλία- θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης περί τις 6.00 μ.μ. Εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές τις τελευταίας στιγμής η αναχώρηση από τη Νάπολη της Ιταλίας προσδιορίζεται περίπου στις 4:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του larissanet.

Στη συνέχεια και κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας η σορός θα μεταφερθεί στο πατρικό σπίτι, στη συνοικία Παπασταύρου.

Αύριο το τελευταίο αντίο στην 19χρονη

Αύριο, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, συγγενείς και φίλοι θα που τον τελευταίο αντίο στη 19χρονη Θάλεια. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Την Τρίτη διενεργήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή που αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου της άτυχης νεαρής. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η καθυστέρηση της νεκροψίας -έξι ημέρες αφότου η 19χρονη πέθανε- οφείλεται στο γεγονός πως όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της και αφότου μπήκαν στο νοσοκομείο της Νάπολης τρεις ακόμη δόκιμοι, υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση Εισαγγελέα της περιοχής ο οποίος ζήτησε όλα τα δεδομένα από το πλοίο, ενώ επέλεξε ο ίδιος τον χρόνο της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και τους ιατροδικαστές.

Πατέρας: «Δεν ξέρω από τι πέθανε το παιδί μου»

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω και εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης.

Το χρονικό - Πού στρέφονται οι έρευνες

Η 19χρονη Θάλεια, φέρεται να έφαγε ή να ήπιε κάτι σε γνωστή αλυσίδα fast food και έτσι το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Προκειμένου να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα το Πολεμικό Ναυτικό, συγκεντρώνει πληροφορίες από άλλους δόκιμους, οι οποίο έκαναν παρέα με τη 19χρονη και βρίσκονταν μαζί της κατά τη διάρκεια εκείνης της εξόδου.

Σημειώνεται ότι κάποιες μέρες προτού βγει στο λιμάνι της Τυνησίας η 19χρονη είχε κορονοϊό και έτσι τέθηκε σε καραντίνα μέσα στο πολεμικό πλοίο. Ωστόσο, δεν παρουσίασε βαριά συμπτώματα και μετά από 4-5 ημέρες ανέρρωσε πλήρως, κάτι που αποδείχθηκε και από το αρνητικό τεστ που παρουσίασε. Έτσι, μπόρεσε να βγει και εκείνη στο λιμάνι της Τυνησίας.

Η πιθανή δηλητηρίαση που υπέστη η κοπέλα, ενδεχομένως να συνδέεται με τον κορονοϊό που πέρασε, με την έννοια ότι ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος από τον covid-19 και έτσι να παρουσίασε βαρύτερα συμπτώματα δηλητηρίασης. Να σημειωθεί ότι και άλλοι δύο δόκιμοι από το πολεμικό πλοίο παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης, ωστόσο, δεν είναι βαριά και άμεσα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από νοσοκομείο της Ιταλίας, όπου νοσηλεύονται.

Οι δόκιμοι βρίσκονταν στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Την Τρίτη 23 Αυγούστου η 19χρονη Θάλεια ανέβασε πυρετό και διακομίσθηκε αμέσως σε νοσοκομείο στην πόλη Νάπολη της Ιταλίας. Το πρωί της Τετάρτης 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Εισήχθη στη ΜΕΘ και μέσα σε δύο ημέρες κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή το πρωί της Πέμπτης 25 του μήνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάρισαειδήσεις τώραΠολεμικό Ναυτικό