Ελλάδα|01.09.2022 07:50

Λάρισα: Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία της 19χρονης Θάλειας - Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή

Newsroom

Σήμερα το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα συγγενείς και φίλοι θα πουν τον τελευταίο αντίο στη 19χρονη δόκιμη του Πολεμικού ναυτικού, που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή στη διάρκεια του πρώτου εκπαιδευτικού της ταξιδιού. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, στην πόλη θα φτάσουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα.

Χθες λίγο μετά τις 16:00 η σορός της 19χρονης Θάλειας έφτασε στην πόλη της με το C-130 από την Ιταλία και κατευθύνθηκε προς οικία της άτυχης κοπέλας στη συνοικία Παπασταύρου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της.

Το πόρισμα του Ιταλού ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροτομή στην 19χρονη ναυτική δόκιμο, αναμένεται να γνωστοποιηθεί στην οικογένεια τις επόμενες μέρες εφόσον πρώτα διαβιβαστεί στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες. Θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα για να ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις ώστε η οικογένεια να έχει μια πλήρη εικόνα και κυρίως την απάντηση στο τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη νόσηση της κόρης τους αλλά και την εν συνεχεία ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής της που οδήγησε στο θάνατό της.

Πατέρας: «Δεν ξέρω από τι πέθανε το παιδί μου»

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω και εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει» είπε.

Το χρονικό - Πού στρέφονται οι έρευνες

Η 19χρονη Θάλεια, φέρεται να έφαγε ή να ήπιε κάτι σε γνωστή αλυσίδα fast food και έτσι το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Προκειμένου να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα το Πολεμικό Ναυτικό, συγκεντρώνει πληροφορίες από άλλους δόκιμους, οι οποίο έκαναν παρέα με τη 19χρονη και βρίσκονταν μαζί της κατά τη διάρκεια εκείνης της εξόδου.

Σημειώνεται ότι κάποιες μέρες προτού βγει στο λιμάνι της Τυνησίας η 19χρονη είχε κορονοϊό και έτσι τέθηκε σε καραντίνα μέσα στο πολεμικό πλοίο. Ωστόσο, δεν παρουσίασε βαριά συμπτώματα και μετά από 4-5 ημέρες ανέρρωσε πλήρως, κάτι που αποδείχθηκε και από το αρνητικό τεστ που παρουσίασε. Έτσι, μπόρεσε να βγει και εκείνη στο λιμάνι της Τυνησίας.

Η πιθανή δηλητηρίαση που υπέστη η κοπέλα, ενδεχομένως να συνδέεται με τον κορονοϊό που πέρασε, με την έννοια ότι ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος από τον covid-19 και έτσι να παρουσίασε βαρύτερα συμπτώματα δηλητηρίασης. Να σημειωθεί ότι και άλλοι δύο δόκιμοι από το πολεμικό πλοίο παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης, ωστόσο, δεν είναι βαριά και άμεσα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από νοσοκομείο της Ιταλίας, όπου νοσηλεύονται.

Οι δόκιμοι βρίσκονταν στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Την Τρίτη 23 Αυγούστου η 19χρονη Θάλεια ανέβασε πυρετό και διακομίσθηκε αμέσως σε νοσοκομείο στην πόλη Νάπολη της Ιταλίας. Το πρωί της Τετάρτης 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Εισήχθη στη ΜΕΘ και μέσα σε δύο ημέρες κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή το πρωί της Πέμπτης 25 του μήνα.

Λάρισαειδήσεις τώραΠολεμικό Ναυτικόθάνατος