Ελλάδα|01.09.2022 21:42

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις παρακολουθήσεις - Πού βρίσκεται η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis εμφανίζει «πληγωμένη» από την υπόθεση των παρακολουθήσεων τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, αν και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου με το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στις 7,4 μονάδες, το κυβερνών κόμμα φαίνεται να παραμένει πρώτο.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Mega, όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου η διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος ανεβαίνει στις 9,2 μονάδες. Η εικόνα που έχει για την κυβέρνηση το 35% των ερωτηθέντων είναι θετική, ενώ, σχετικά με την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι θετικές γνώμες φτάνουν το 38%. Το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πρώτες στις απαντήσεις έρχονται η ακρίβεια και η οικονομία με 27%. Ακολουθούν, η ενεργειακή κρίση με 13%, η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική/ ο πόλεμος με 5%, ενώ το ίδιο ποσοστό (5%) πιστεύει ότι είναι οι πολιτικοί ή / και το πολιτικό σύστημα.

Εν γνώσει του πρωθυπουργού οι παρακολουθήσεις 

Στο κρίσιμο θέμα των ημερών, αυτό των παρακολουθήσεων, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι αυτές έγιναν εν γνώσει του πρωθυπουργού, ενώ ένα 28% κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, έναντι ενός 1% που θεωρεί ότι πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική.

Όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών, το 58% δήλωσε ότι επιθυμεί την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, έναντι ενός 39% που επιθυμεί να πάμε σε πρόωρες κάλπες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑπαρακολουθήσειςειδήσεις τώραMetron AnalysisδημοσκόπησηΝέα Δημοκρατίαεκλογές