Ελλάδα|02.09.2022 22:25

Ενεργειακή κρίση: SOS εκπέμπουν οι δήμαρχοι για τη θέρμανση στα σχολεία - Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να παγώσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Newsroom

Μπροστά στον κίνδυνο να παγώσουν βρίσκονται φέτος μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι δήμοι της χώρας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού η ενεργειακή κρίση έχει εκτινάξει στα ύψη τα λειτουργικά τους κόστη.

Οι ανάγκες των σχολικών μονάδων, που διαχειρίζονται οι δήμοι, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος να διεκδικεί από την κυβέρνηση, γενναία αύξηση των σχετικών κονδυλίων. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η χρονική επέκταση των ολοήμερων σχολείων.  Το θέμα προκαλεί την έντονη ανησυχία γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

«Πρέπει να δοθεί γενναία αύξηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών επιτροπών»

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open η Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, «το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να δώσουν μια γενναία αύξηση στη χρηματοδότηση και για την παιδεία και το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών επιτροπών».

Επιπλέον χρήματα αναμένεται να ζητήσουν  οι δήμοι στη συνάντηση που θα έχουν την επόμενη Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη στο υπουργείο Εσωτερικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θέρμανσηειδήσεις τώραφυσικό αέριοσχολείαπετρέλαιο θέρμανσηςΔήμοι