Ελλάδα|04.09.2022 22:41

Συναγερμός στην Εύβοια: Φωτιά σε αποθήκη εταιρείας στα Ψαχνά - Το ethnos.gr κατέγραψε την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Κώστας Ασημακόπουλος

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε τεράστια αποθήκη του εργοστασίου Σόγια στην παραλία Ψαχνών Ευβοίας. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, 4 Σεπτεμβρίου και αμέσως έσπευσαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Όλο το βράδυ προσπαθούσαν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Κατέρρευσε η στέγη

Το ethnos.gr βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς και κατέγραψε τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς μία τεράστια αποθήκη μήκους περίπου 100 μέτρων και πλάτους περίπου 50 μέτρων. Η μισή σκεπή της τεράστιας αποθήκης κατέρρευσε περίπου μία ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Το ευτύχημα είναι πως οι τοίχοι της αποθήκης είναι από τσιμέντο και δεν κατέρρευσαν αλλά το εσωτερικό της έχει καταστραφεί.

 

 

Ακούγονταν εκρήξεις

Λόγω των εύλεκτων υλικών αλλά και του τεράστιου μεγέθους της αποθήκης δεν είναι δυνατόν να σβηστεί το εσωτερικό. Συχνά πυκνά ακούγονται εκρήξεις εντός της φλεγόμενης αποθήκης.

Να περιοριστεί η φωτιά στη μία αποθήκη

Επομένως ο μεγάλος στόχος της Πυροσβεστικής είναι να περιορίσουν τη φωτιά στο εσωτερικό της αποθήκης. 

Ηταν καινούργιες οι αποθήκες


αποθήκη που καίγεται είναι μία από τις δύο αποθήκες που κατασκευάστηκαν σχετικά πρόσφατα στο εργοστάσιο. Μας κάνει εντύπωση πως ξέσπασε μια τόσο μεγάλη φωτιά σε μία αποθήκη που είναι σχετικά καινούργια", είπε ένας κάτοικος της περιοχής που παρακολουθούσε περίλυπος την καταστροφική μανία της φωτιάς.

Αγωνία στους εργαζομένους

Εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του εργοστασίου, ενώ η είσοδος είχε αποκλειστεί στους πάντες εκτός από τους Πυροσβέστες. "Μας κάνει εντύπωση πως άρπαξε φωτιά σε αυτή την αποθήκη. Το εργοστάσιο πάει πολύ καλά. Κάποιοι δουλεύουμε μόνιμοι, άλλοι είμαστε συνεργάτες. Δίνει πνοή στον τόπο μας αυτό το εργοστάσιο. Μακάρι να μην είναι κάτι ανεπανόρθωτο και γρήγορα να βρούμε το δρόμο μας", είπαν στο ethnos.gr δύο εργαζόμενοι της εταιρείας που είχαν σπεύσει έξω από την είσοδο. Μαζί με πολλούς οδηγούς φορτηγών που είχαν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο για λόγους ασφαλείας, περίμεναν κάποια ενημέρωση. 

Κλιμακοφόρα 

Στο σημείο βρίσκονται πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής και του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Ψαχνών ενώ ζητήθηκαν και ενισχύσεις με ειδικά κλιμακοφόρα οχήματα

Φόβοι για την αποθήκη προπανίου

Κοντά στο σημείο της φωτιάς υπάρχουν και χώροι αποθήκευσης προπανίου, και ο κίνδυνος για έκρηξη είναι μεγάλος, εάν αυτή επεκταθεί. 

Καπνοί προς την θάλασσα

Το ευτύχημα είναι πως οι πυκνοί καπνοί που βγαίνουν από τα σπασμένα παράθυρα αλλά και το μεγάλο τμήμα της στέγης που έχει καταρρεύσει κατευθύνονται προς τη θάλασσα του βορείου Ευβοϊκού κι έτσι τα Ψαχνά αλλά και η Αρτάκη και η Χαλκίδα δεν είχαν άμεσο πρόβλημα.

Μέχρι τα ξημερώματα...

Mέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα η φωτιά έκαιγε με αμείωτη ένταση...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αποθήκηΕύβοιαειδήσεις τώραπυροσβεστικήφωτιά