Ελλάδα|05.09.2022 15:19

Συνέντευξη Τύπου της «Πρωτοβουλίας Ώρα 0» την Τρίτη στην ΕΣΗΕΑ με θέμα τις υποκλοπές

Newsroom

Η πρωτοβουλία «Ώρα Μηδέν για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» διοργανώνει συνέντευξη τύπου στην Αθήνα την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) με θέμα «Υποκλοπές: Ώρα Μηδέν για τη Δημοκρατία». Στην συνέντευξη τύπου συμμετέχουν οι:

  • Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος
  • Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
  • Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Έλενα – Όλγα Χρηστίδη, ψυχολόγος ORLAND LGBT+
  • Ελίζα Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος Inside story

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αθηνά Σκουλαρίκη, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην «Πρωτοβουλία Ώρα 0» συμμετέχουν προσωπικότητες από τους χώρους του πανεπιστημίου, των επιστημών και των γραμμάτων, από ευρύ πολιτικό φάσμα.

Η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει τους εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία της δημοκρατίας από το καθεστώς ανεξέλεγκτων παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Οι υπογράφοντες και υπογράφουσες τονίζουν την αντικειμενική και αμετάθετη ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού και ζητούν την άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση της υπόθεσης για μην ξεχαστεί και να μην επαναληφθεί. Το κείμενο υπογράφουν καθηγητές πανεπιστημίου, νομικοί, εκδότες και άλλοι, οι οποίοι μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Η υπόθεση των υποκλοπών δεν είναι πολιτική ρουτίνα, όπως κυνικά θέλουν κάποιοι να πιστέψουμε. Είναι θανάσιμο τραύμα στην καρδιά του πολιτεύματος καθώς πλήττει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του και εν τέλει υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».

κράτος δικαίουυποκλοπέςειδήσεις τώραΔημοκρατία