Ελλάδα|07.09.2022 22:45

Θάνατος 19χρονης ναυτικής δοκίμου: Συγκλονίζει ο πατέρας της – «Αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας, ήταν ένα άλλο κορίτσι»

Newsroom

Ο πατέρας της Θάλειας, της άτυχης ναυτικής δοκίμου που πέθανε σε ηλικία 19 ετών, κατά το πρώτο της ταξίδι με το Πολεμικό Ναυτικό, μίλησε για τους στόχους και τα όνειρα του παιδιού του.

«Ήταν γεμάτη ενέργεια γι’ αυτό το ταξίδι. Το τελευταίο της ταξίδι. Το τελευταίο… Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτείς αυτό», ανέφερε ο ίδιος ο οποίος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την τραγική τροπή που πήρε το παρθενικό ταξίδι της κόρης του. «Δεν ήταν απλά το όνειρό της. Ήταν το πεπρωμένο της. Λες και κυνηγούσε το πεπρωμένο της, λες και όλα πηγαίναν στο να μην πάει προς αυτήν την κατεύθυνση κι όμως εκείνη είχε επικεντρωθεί εκεί», δήλωσε ο Στέλιος Κορδάμπαλος ο οποίος εξήγησε ότι η κοπέλα, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της να μπει στη σχολή ναυτικών δοκίμων, έδωσε δύο φορές πανελλήνιες.

«Όχι ήταν ανένδοτη σε αυτό το κομμάτι. Λέει “όχι μπαμπά θέλω να ξαναδώσω”. Έδωσε το κορίτσι μου, πέρασε έγραψε καλύτερα. Πήγε στη σχολή Ευέλπιδων. Πήγε τον πρώτο μήνα. Περνούσε καλά, έκανε φίλους αλλά στον μήνα πάνω της ήρθε ειδοποίηση ότι είναι επιλαχούσα δόκιμος. Δεν μπορείτε να καταλάβετε. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο. “Μπαμπά πάρ’ τους τηλέφωνο, θέλουν να με κρατήσουν εδώ στην Ευελπίδων. Πάρ’ τους τηλέφωνο”. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά της. Αυτό ήταν που ήθελε πάντα», σημείωσε.

Ο ίδιος μίλησε και για το πρώτο ταξίδι της κόρης του ως ναυτική δόκιμος, στις αρχές Αυγούστου. «Έπιασαν λιμάνι στην Τυνησία και μας πήρε τηλέφωνο. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που της μίλησα. Μίλησε πρώτα με τον αδελφό της. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέλφια. “Τι έγινε μπαμπά. Εμείς όλα καλά εδώ”. Μόλις είχαν φάει και επέστρεφαν στο καράβι. “Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά” γιατί θα έμεναν μέχρι την Κυριακή», είπε στο Mega.

Ωστόσο, το κορίτσι δεν ξαναπήρε ποτέ τηλέφωνο στο σπίτι της. Το Σαββατοκύριακο πέρασε και, το απόγευμα της Δευτέρας, οι γονείς της κοπέλας έλαβαν ένα τηλεφώνημα από τον στρατιωτικό γιατρό του καραβιού. «Ο γιατρός του καραβιού άρχισε να μας λέει αν η Θαλίτσα ήταν αλλεργική σε κάποια αντιβίωση γιατί έχει βγάλει κάποιο εξάνθημα. Επίσης είπε αν είχε χαμηλή πίεση… Η Θαλίτσα μου ήταν και αιμοδότρια», είπε ο κ. Κορδάμπαλος και εξήγησε ότι, στη συνέχεια, ο γιατρός τους ενημέρωσε για έναν ελεγχόμενο πυρετό και για ένα εξάνθημα στο πόδι. Στις 2 τα ξημερώματα το τηλέφωνο ξαναχτύπησε. «Στις 02:00 τα ξημερώματα μας πήρε ο γιατρός και μας λέει ότι έχει ουρολοίμωξη. Ουρολοίμωξη και ότι η νεότερη επικοινωνία θα είναι αύριο το πρωί», ανέφερε.

«Το κορίτσι διασωληνώθηκε»

Ο ίδιος, αφού ήταν ήρεμος ότι το παιδί του δεν έχει κάτι σοβαρό, επέστρεψε στη δουλειά του, όπου έλαβε ένα ακόμη τηλεφώνημα.  «Τηλέφωνο από τη σύζυγό μου γύρω στις 9 παρά και μου λέει “το κορίτσι διασωληνώθηκε”. Εκεί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Από εκείνη τη στιγμή έγιναν όλα γρήγορα. Αμάξι του ΓΕΝ. Μπήκαμε σε αεροπλάνο. Φτάσαμε Νάπολη. Κι αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι».

Η 19χρονη δόκιμος βρισκόταν, πια, στην εντατική στο νοσοκομείο της Νάπολης. «Καθίσαμε όσο καθίσαμε. Με την προσδοκία ότι την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε και θα την βλέπαμε αλλά την επόμενη μέρα μας ειδοποίησαν ότι το κορίτσι κατέληξε. Ήταν τόσο δύσκολη αυτή η στιγμή. Πάρα πολύ δύσκολη», θυμήθηκε ο κ. Κορδάμπαλος.

Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της κόρης του, ο ίδιος αναζητά απαντήσεις. Η κοπέλα είχε νοσήσει με κορονοϊό στις αρχές Αυγούστου, τον οποίο, όμως, πέρασε σχεδόν ασυμπτωματικά. «Αυτό που περιμένουμε είναι η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως τι ήταν αυτό; Σε τέσσερις μέρες να χαθεί. Ήταν επιβαρυμένη, ήταν εξουθενωμένη με όλο αυτό που είχε περάσει;», αναρωτιέται ακόμα ο ίδιος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΠολεμικό ΝαυτικόθάνατοςΛάρισα