Ελλάδα|08.09.2022 08:22

Allou Fun Park: Αναπάντητα ερωτήματα για τον τραυματισμό των τεσσάρων - «Το κορίτσι το πρόλαβαν στο "τσακ"»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Allou! Fun Park (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Allou! Fun Park (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Allou! Fun Park (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Allou! Fun Park (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας νοσηλεύονται τα τέσσερα νεαρά άτομα που τραυματίστηκαν στο Allou Fun Park. Για τους δύο, μάλιστα, μεγάλης σημασίας για το πώς θα εξελιχθεί η υγεία τους είναι οι επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα, ο 25χρονος που είχε λάβει εξιτήριο επέστρεψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, με τον πατέρα του να περιγράφει αναλυτικά όσα γνωρίζει έως τώρα.

Τα νεότερα για την κατάσταση των τραυματιών

Ειδικότερα, η κοπέλα, που είναι περίπου 21-22 ετών, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όχι διασωληνωμένη αλλά με κατάγματα σε θώρακα και πλευρά. Ο 24χρονος φίλος της έχει ρήξη σπλήνας και δίνεται «αγώνας» για να αποφευχθεί το χειρουργείο.

Και οι δύο είναι σε σταθερή κατάσταση, όπως αναφέρουν οι γιατροί, ωστόσο κρίνεται κρίσιμο το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN.

Η δεύτερη κοπέλα (σ.σ. η τρίτη τραυματίας) νοσηλεύεται με διάσειση και θλάση αγκώνα, είναι πιο ελαφρά τα τραύματά της και η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία. Ο 25χρονος, που αρχικά είχε λάβει εξιτήριο, επέστρεψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις καθώς είχε ζαλάδες.

Αναπάντητα ερωτήματα

Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η προανάκριση για το συμβάν που έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα, καθώς αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν το τι ακριβώς συνέβη, πώς τα παιδιά βρέθηκαν έξω από το τρενάκι, εάν η στάθμη του νερού ήταν αρκετή, πώς το διαχειρίστηκαν οι υπεύθυνοι (σ.σ. καθώς ο 25χρονος κατήγγειλε πως όταν σημειώθηκε το συμβάν, τους πλησίασαν για να τους «ρίξουν» την ευθύνη».

Παράλληλα, οι αρχικές πληροφορίες αλλά και οι τραυματίες έχουν μιλήσει για «εκτροχιασμό», κάτι που η εταιρεία απορρίπτει.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να απαντηθούν από τις έρευνες των αρμοδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Το κορίτσι το πρόλαβαν στο "τσακ"»

Ο πατέρας του 25χρονου που φέρει τραύματα στο κεφάλι, μιλώντας στο OPEN και το «Ώρα Ελλάδος», τόνισε αρχικά πως «το παιδί κοιμάται με παυσίπονα, αρχίζουν και βγαίνουν έντονοι οι πόνοι του, γιατί τα παιδιά ήταν ζεστά από τα χτυπήματα».

«Επειδή είναι όλα τα παιδιά στον ίδιο όροφο, εκτός από την κοπέλα που είναι στη ΜΕΘ με τέσσερα πλευρά σπασμένα, τρύπα στον πνεύμονα, συμπίεση των πνευμόνων, ήρθε με πολύ χαμηλό οξυγόνο έχω μάθει από τους γονείς, την πρόλαβαν στο "τσακ"», προσθέτει ο ίδιος.

Έπειτα, ο κ. Νίκος αναφέρει ότι «όλη μας η ανησυχία είναι για την κοπελίτσα που είναι πιο βαριά από όλους».

«Τα παιδιά έφυγαν σαν τσουβάλια»

«Το περιστατικό που μου έχει πει το παιδί -και έχει κάνει και την πρώτη κατάθεση σε αστυνόμο τη νύχτα- είναι ότι το τρενάκι που ανέβηκε στο τελευταίο ύψωμα και κατέβηκε, στην επαφή του με το νερό δεν φρενάρισε, δεν έκοψε ταχύτητα. Φεύγει από το νερό, συνεχίζει την πορεία του, υπάρχει μια μικρή ευθεία και μετά ένα απότομο πέταλο δεξί. Εκεί, ακριβώς στη μύτη, τα παιδιά έφυγαν απέναντι σαν τσουβάλια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το παιδί μου επιμένει ότι δεν είχε πολύ νερό εκεί, εκείνη την ώρα». Μάλιστα, λέει πως τόσο ο γιος του όσο και το άλλο αγόρι τού είπαν πως «το τρενάκι έφυγε».

Τι λέει για τα περί «selfie»

Αναφορικά με «διαρροές» που λένε ότι «τα παιδιά σηκώθηκαν να βγάλουν selfie», ο ίδιος λέει «Αυτά τα πράγματα είναι ωραία αστεία για να γελάνε κάποιοι άλλοι. Τα παιδιά είναι 25 χρονών, ας μου πει κάποιος στην κατηφόρα αυτή, ποιος μπορεί να κάτσει όρθιος».

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να κάτσει όρθιος με τέτοια ταχύτητα, όταν βρίσκεται σε νερό (...)», προσθέτει.

Οι γονείς θα στραφούν νομικά κατά της εταιρείας

Ο πατέρας του 25χρονου γνωστοποίησε ότι οι γονείς των παιδιών θα στραφούν νομικά κατά της εταιρείας, με έναν κοινό δικηγόρο.

Όσα υποστηρίζει η εταιρεία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Allou Fun Park για το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες που σημειώθηκε την Τρίτη. Όπως τονίζει, «ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς -αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι' αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Η επιθεώρηση

Επιθεώρηση στο Allou Fun Park πραγματοποίησε ο φορέας πιστοποίησης TUV HELLAS (TUV NORD), χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η TUV Hellas αναφέρει:

«Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού – ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα. Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών. Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TUV HELLAS (TUV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος. Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας».

λούνα παρκειδήσεις τώραAllou Fun Parkπατέραςτραυματίεςτρενάκι