Ελλάδα|09.09.2022 21:18

Allou Fun Park: Η μαρτυρία 22χρονης τραυματία και όσα εντόπισε εμπειρογνώμονας «ρίχνουν» φως στο ατύχημα

Newsroom

Αν και 22χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης όταν σημειώθηκε ατύχημα στο τρενάκι στο οποίο επέβαινε στο Allou Fun Park, πήρε εξιτήριο το απόγευμα της Παρασκευής πολλά είναι τα ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί για το πώς εκείνη και η παρέα της εκτοξεύθηκαν από το τρενάκι σε παράπλευρους θάμνους.

Σε βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, η κοπέλα δηλώνει μέσα από το νοσοκομείο ότι πριν από λίγους μήνες, είχε ξαναπάει στο λούνα παρκ και ανέβηκε στο συγκεκριμένο τρενάκι. Η ίδια δηλώνει ότι θυμάται πως στο συγκεκριμένο τρενάκι έβγαζαν φωτογραφίες, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει στοιχείο της έρευνας.

«Θυμάμαι πολύ καλά ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο τέλος, στη δεύτερη τσουλήθρα υπήρχε φωτογραφία, που σε τράβαγαν όταν έπεφτες για να την πάρεις μετά και να την κρατήσεις», είπε η κοπέλα που τραυματίστηκε.

Στο μεταξύ, στην ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται 21χρονη κοπέλα, ενώ σοβαρή παραμένει και η κατάσταση της υγείας του 23χρονου που διαγνώστηκε με ρήξη σπλήνας.

Τι εντόπισε ο εμπειρογνώμονας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εμπειρογνώμονας που όρισαν οι οικογένειες των τεσσάρων νεαρών, εντόπισε ευρήματα στο τρενάκι και εξέφρασε την απορία του για την εταιρεία που έκανε έλεγχο στο παιχνίδι, με πρωτοβουλία του ιδιώτη, χωρίς την άδεια του Εισαγγελέα.

«Ευρήματα υπάρχουν πάντως. Χθες ήρθε κάποια ιδιωτική εταιρεία και έκανε επεμβάσεις. Ήταν το αποτέλεσμα της επέμβασης ιδιώτη. Δεν ήταν αυτό που σφραγίστηκε μετά το ατύχημα» ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώτης.

Στο μεταξύ, στην εντατική εξακολουθεί να νοσηλεύεται μια 20χρονη κοπέλα, ενώ σοβαρή παραμένει και η κατάσταση της υγείας του 23χρονου που διαγνώστηκε με ρήξη σπλήνας.

Αναπάντητα ερωτήματα

Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η προανάκριση για το συμβάν που έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα, καθώς αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν το τι ακριβώς συνέβη, πώς τα παιδιά βρέθηκαν έξω από το τρενάκι, εάν η στάθμη του νερού ήταν αρκετή, πώς το διαχειρίστηκαν οι υπεύθυνοι (σ.σ. καθώς ο 25χρονος κατήγγειλε πως όταν σημειώθηκε το συμβάν, τους πλησίασαν για να τους «ρίξουν» την ευθύνη». Παράλληλα, οι αρχικές πληροφορίες αλλά και οι τραυματίες έχουν μιλήσει για «εκτροχιασμό», κάτι που η εταιρεία απορρίπτει.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να απαντηθούν από τις έρευνες των αρμοδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Το κορίτσι το πρόλαβαν στο "τσακ"»

Ο πατέρας του 25χρονου που φέρει τραύματα στο κεφάλι, μιλώντας στο OPEN και το «Ώρα Ελλάδος», τόνισε αρχικά πως «το παιδί κοιμάται με παυσίπονα, αρχίζουν και βγαίνουν έντονοι οι πόνοι του, γιατί τα παιδιά ήταν ζεστά από τα χτυπήματα».

«Επειδή είναι όλα τα παιδιά στον ίδιο όροφο, εκτός από την κοπέλα που είναι στη ΜΕΘ με τέσσερα πλευρά σπασμένα, τρύπα στον πνεύμονα, συμπίεση των πνευμόνων, ήρθε με πολύ χαμηλό οξυγόνο έχω μάθει από τους γονείς, την πρόλαβαν στο "τσακ"», προσθέτει ο ίδιος.

Έπειτα, ο κ. Νίκος αναφέρει ότι «όλη μας η ανησυχία είναι για την κοπελίτσα που είναι πιο βαριά από όλους».

«Τα παιδιά έφυγαν σαν τσουβάλια»

«Το περιστατικό που μου έχει πει το παιδί -και έχει κάνει και την πρώτη κατάθεση σε αστυνόμο τη νύχτα- είναι ότι το τρενάκι που ανέβηκε στο τελευταίο ύψωμα και κατέβηκε, στην επαφή του με το νερό δεν φρενάρισε, δεν έκοψε ταχύτητα. Φεύγει από το νερό, συνεχίζει την πορεία του, υπάρχει μια μικρή ευθεία και μετά ένα απότομο πέταλο δεξί. Εκεί, ακριβώς στη μύτη, τα παιδιά έφυγαν απέναντι σαν τσουβάλια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το παιδί μου επιμένει ότι δεν είχε πολύ νερό εκεί, εκείνη την ώρα». Μάλιστα, λέει πως τόσο ο γιος του όσο και το άλλο αγόρι τού είπαν πως «το τρενάκι έφυγε».

Τι λέει για τα περί «selfie»

Αναφορικά με «διαρροές» που λένε ότι «τα παιδιά σηκώθηκαν να βγάλουν selfie», ο ίδιος λέει «Αυτά τα πράγματα είναι ωραία αστεία για να γελάνε κάποιοι άλλοι. Τα παιδιά είναι 25 χρονών, ας μου πει κάποιος στην κατηφόρα αυτή, ποιος μπορεί να κάτσει όρθιος».

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να κάτσει όρθιος με τέτοια ταχύτητα, όταν βρίσκεται σε νερό (...)», προσθέτει.

Οι γονείς θα στραφούν νομικά κατά της εταιρείας

Ο πατέρας του 25χρονου γνωστοποίησε ότι οι γονείς των παιδιών θα στραφούν νομικά κατά της εταιρείας, με έναν κοινό δικηγόρο.

ειδήσεις τώραατύχημαπραγματογνώμοναςτραυματίαςAllou Fun Park