Ελλάδα|18.02.2019 21:03

Καταργείται η περιαγωγή δεδομένων ανάμεσα σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία

Newsroom

Συμφωνία για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής μεταξύ των δύο χωρών υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με τον ομόλογό του υπουργό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Παππάς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη γειτονική χώρα, συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, Μαρίγια Γκαμπριέλ και ομολόγους του από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Έλληνας υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ομολόγους του τη δυνατότητα της Ελλάδας να ενισχύσει την προσπάθεια των χωρών των Βαλκανίων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό βασικών τομέων των οικονομιών τους. Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), που έχει έδρα την Ελλάδα και επεσήμανε ότι η χώρα μας μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για κατοίκους των γειτονικών χωρών.

«Έχει γίνει συνειδητό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι αμοιβαία επωφελής. Ο τομέας των νέων τεχνολογιών μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των οικονομιών και των λαών, ώστε να αυξηθεί η κατανόηση, να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών από τη μία χώρα στην άλλη και να δημιουργηθεί ένας δρόμος για να γίνουν τα Βαλκάνια χώρος συνανάπτυξης και συνεργασίας» σημείωσε ο κ. Παππάς, ο οποίος νωρίτερα είχε συμμετάσχει στα εγκαίνια του επιστημονικού και τεχνολογικού πάρκου για νέους επιχειρηματίες και καινοτόμες προσπάθειες στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Βόρεια Μακεδονίαπεριαγωγή δεδομένωνΝίκος Παππάς