Ελλάδα|21.09.2022 15:28

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώνει τη ΔΙΣ για τα «θαύματα»

Newsroom

Τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο αναμένεται να ενημερώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με την υπόθεση των «θαυμάτων» που γίνονται στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αναφέρει: «Για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για το Μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις».
Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο υπήρξαν αναφορές για περιστατικά πιστών που φέρονται να θεραπεύτηκαν από παθήσεις ή προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετώπιζαν, μετά την επίσκεψή τους στον ναό.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κορυφωθεί η προσέλευση των πιστών στον ιερό ναό, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα σχηματίζουν καθημερινά μεγάλες ουρές για να προσκυνήσουν.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας: Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος είχε κάνει λόγο για «ψευδοθαύματα» και «απάτη ολκής» για τα όσα συμβαίνουν στον ναό, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι έχουν γίνει καταγγελίες επίσημες από την εκκλησία αλλά όλες μπήκαν στο συρτάρι από άνωθεν εντολή.

«Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα. Είμαι αγανακτισμένος. Υπάρχει ποινική διάσταση (..) Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά και απειλούν; Δεν θέλω να πω ονόματα» είπε ο Μητροπολίτης Αργολίδος και υπογράμμισε: «Πρόκειται για απάτη ολκής Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση, υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του μάλιστα έκανε λόγο για «σέχτα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαρκής Ιερά ΣύνοδοςΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςειδήσεις τώρα