Ελλάδα|21.09.2022 21:23

Απεργία ΜΜΜ: Μεγάλη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, αλλά η δικαστική απόφαση ακόμα... αναμένεται

Μαρία Λιλιοπούλου

Με απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών απάντησαν στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες την Τετάρτη.

Μεγάλη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, αλλά η δικαστική απόφαση ακόμα... αναμένεται

Η ακινητοποίηση των ΜΜΜ λόγω της απεργίας,  οδήγησε σε έντονο μποτιλιάρισμα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Όμως παρότι οι δύο συγκοινωνιακές εταιρίες προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, σχεδόν αμέσως μετά την αποστολή των σχετικών εξωδίκων από τα Σωματεία Εργαζομένων, έως και αυτήν την ώρα δεν υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου ως προς το αν η κινητοποίηση ήταν παράνομη.

Όπως φάνηκε από την εξέλιξη του πράγματος οι άμεσες προσφυγές της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας παράνομη και καταχρηστική, είχαν - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το επιβατικό κοινό - μάλλον επικοινωνιακό χαρακτήρα καθώς απόφαση δεν είχε εκδοθεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είχαν κατατεθεί από το απόγευμα της Τρίτης και είχαν προγραμματιστεί να εκδικαστούν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ωστόσο έως τις 9 το βράδυ δεν είχε εκδοθεί απόφαση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποτεδήποτε και αν βγει πλέον η απόφαση δε θα έχει κανένα νόημα για το επιβατικό κοινό, στο όνομα και για την εξυπηρέτηση του οποίου είχαν κατατεθεί οι σχετικές αγωγές.

Στο σημείο αυτό μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρχε φημολογία ότι η απόφαση θα εκδιδόταν το βράδυ της Τετάρτης ή ίσως και το πρωί της Πέμπτης και όχι νωρίτερα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

απεργίαΣΤΑΣΥΜΜΜδικαστήριοειδήσεις τώρα