Ελλάδα|22.09.2022 09:44

Κρατικό Νίκαιας: Νοσηλεύτρια έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο - Τι καταγγέλλουν οι συνάδελφοί της

Newsroom

Σοκάρει η καταγγελία την οποία έκανε πατέρας νεαρής νοσηλεύτριας στο Κρατικό της Νίκαιας. Όπως καταγγέλλει, η κόρη του έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στην κλινική Covid. Ωστόσο, ευτυχώς, είναι σε καλή κατάσταση. Την καταγγελία στηρίζουν και οι συνάδελφοι της νοσηλεύτριας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η επικουρική νοσηλεύτρια που εργάζεται στην κλινική Covid στο Κρατικό της Νίκαιας, έμεινε για μια μέρα προληπτικά στο νοσοκομείο μετά το συμβάν. Η γιατρός στα επείγοντα που την εξέτασε, μίλησε για ηλεκτροπληξία.

Όπως είπε η κ. Αγρογιάννη, παθολόγος ΤΕΠ και μέλος του σωματείου εργαζομένων του Κρατικού Νίκαιας, η συνάδελφός της κατά τη διάρκεια της δουλειάς της και όσο έκανε νοσηλεία, ακούμπησε ένα γυμνό καλώδιο που υπήρχε στον θάλαμο «από τα πολλά που υπήρχαν εκτεθειμένα» και «έπαθε ηλεκτροπληξία».«Ένιωσε μούδιασμα στο χέρι, τάση λιποθυμίας και αρρυθμίες στο καρδιογράφημα» πρόσθεσε.

Ο πατέρας της κοπέλας μίλησε στο Star για την αγωνία που πέρασε: «Το καλό είναι ότι δεν έγινε κάτι το άσχημο. Την πήρε και ο υπουργός τηλέφωνο... Είναι ένα ήσυχο παιδί, το οποίο τα πήρε όλα κατάκαρδα, δηλαδή προβληματίστηκε».

Επικίνδυνες συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είχαν προειδοποιήσει για την ύπαρξη γυμνών καλωδίων, τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν φωτογραφίες από εκτεθειμένα καλώδια στους θαλάμους, πρίζες που είναι γυμνές και συνθήκες νοσηλείας και εργασίας που, όπως καταγγέλλουν, δεν είναι ασφαλείς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νοσηλεύτριαΚορονοϊόςειδήσεις τώραΓενικό Κρατικό ΝίκαιαςCovid-19ηλεκτροπληξία