Δημοσκόπηση: Ακρίβεια και ενέργεια «κυριαρχούν» στις αγωνίες των Ελλήνων - Η γνώμη τους για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
NewsroomΑκρίβεια και ενέργεια «κυριαρχούν» στους προβληματισμούς των Ελλήνων κατά την καθημερινότητά τους. Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Pulse, αναδεικνύει αναλυτικά τους προβληματισμούς.
Ειδικότερα, η έρευνα που έγινε για τον ΣΚΑΪ, ανέδειξε σε συντριπτικό ποσοστό τις αγωνίες των Ελλήνων πολιτών για την ακρίβεια και την ενέργεια, κατά κύριο λόγο, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά, με τις διαδοχικές απειλές και τις προκλητικές ενέργειες των γειτόνων. Σε μικρότερο ποσοστό, αλλά σημαντικό, απασχολούν και οι υποκλοπές.
Στις απαντήσεις τους, οι Έλληνες αγωνιούν για τα ενεργειακά, με κορυφαίο το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, καθώς το κόστος της αγοράς τροφίμων έχει αυξηθεί επίσης σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Εδώ οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι, με το 39% να αξιολογεί θετικά την παρουσία του πρωθυπουργού και το 44% αρνητικά.
Αρνητικό είναι το ποσοστό αξιολόγησης για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογήθηκε θετικά από το 33% των ερωτηθέντων, ενώ το 46% αξιολόγησε αρνητικά την παρουσία του.
Αντιστοίχως μοιρασμένα είναι τα ποσοστά αξιολόγησης για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και η ακρίβεια.
Περισσότερες ήταν οι αρνητικές από τις θετικές απαντήσεις στην αξιολόγηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Δείτε αναλυτικά στη gallery:
- Αν είναι δυνατόν κάμπιες και KFC; Παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις που δεν θα πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν!
- Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «αγροτοπατέρες» και η… δραστική φόρμουλα για να ξεφεύγουν από ελέγχους
- Υπόθεση Τζιν Χάνλον: «Φως» στο θρίλερ του θανάτου της 16 χρόνια μετά - Το ημερολόγιο που έδειξε τον δολοφόνο
- «Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»: Η πρώτη ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο