Ελλάδα|24.09.2022 12:00

Φωτιά τώρα στον Μαραθώνα: Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Newsroom

Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής θέτοντας την Πυροσβεστική σε συναγερμό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην θέση Αγναντερό του Μαραθώνα όμως δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή ωστόσο εκδηλώθηλε σε μέρος με πολύ πυκνή βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα επί τόπου έφτασαν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Το γεγονός ότι δεν φυσά πολύ, καθώς και το ότι η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το μέτωπο.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας μίλησε στο ethnos.gr για την πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα και ήταν καθησυχαστικός: «Όπως με ενημέρωσαν μόλις οι συνεργάτες μου λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροβεστικής Υπηρεσίας και των Εθελοντικών Ομάδων Πυρόσβεσης του Δήμου μας έχει οριοθετηθεί. Η φωτιά έχει κάψει περίπου 4 στρέμματα και ελέγχεται. Πιθανότατα ξεκίνησε από ανθρώπινη δραστηριότητα. Ευτυχώς, δεν έχει αέρα. Ευχαριστώ τις δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν και τους εθελοντές μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Ένα λάθος μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά κι ας τελείωσε το καλοκαίρι. Η αντιπυρική περίοδος είναι σε εξέλιξη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ειδήσεις τώραφωτιάΜαραθώναςπυροσβεστική