Ελλάδα|26.09.2022 16:31

Κυπαρισσία: «Είχε κρίση με έντονο κλάμα και ήμουν άπειρος», ισχυρίστηκε ο πατέρας του βρέφους που νοσηλεύεται

Newsroom

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη έλαβαν ο πατέρας και η μητέρα του 4 μηνών βρέφους που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» καθώς είχε εμφανή και βαριά τραύματα αλλά και συμπτώματα του «συνδρόμου ανατάραξης». Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο 20χρονος πατέρας του βρέφους, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και από κοινού με τη σύζυγό του αλλά και καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή, αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να κακοποιήσει το μωρό.

Η πλευρά του 20χρονου υποστηρίζει ότι το μωρό είχε «κρίση με έντονο κλάμα», την οποία ο πατέρας προσπάθησε να αντιμετωπίσει, όμως επικαλούμενος την απειρία του στην αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων ισχυρίστηκε ότι τραυμάτισε το μωρό χωρίς να έχει τέτοια πρόθεση. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα, Νίκος Αγγελόπουλος, εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας δήλωσε ότι ευχή όλων είναι το μωράκι να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο 20χρονος αρχικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το βρέφος έπεσε από την κούνια και ότι ο ίδιος το βρήκε όταν είχε πλέον πέσει. Ο ισχυρισμός του όμως δεν έπεισε τις Αρχές, οι οποίες είχαν ήδη ενημερωθεί από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του μωρού. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το ίδιο είπε και στη μητέρα του βρέφους.

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές εκτιμούν ότι το βρέφος έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ότι δεν ήταν μόνο το ταρακούνημα που ανέφερε προανακριτικά ο πατέρας, και ότι υπάρχει ιστορικό καθώς έχει βρεθεί ένας μώλωπας στο πόδι του παιδιού. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι είχαν πάει το μωρό για εμβόλιο και επειδή δεν καθόταν ήσυχο το έπιασε από το πόδι.

Τι είναι το σύνδρομο ανατάραξης βρέφους

Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βρέφοςειδήσεις τώραΚυπαρισσίαπατέρας