Ελλάδα|27.09.2022 08:43

Κυπαρισσία: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο το βρέφος που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του

Newsroom

Τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το βρέφος από την Κυπαρισσία που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του. Το τεσσάρων μηνών κοριτσάκι, που έχει διασωληνωθεί, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του και πως έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά.

Συνήθως το σύνδρομο συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει. Μια δυνατή ανατάραξη του μωρού είτε εκείνο έχει χτυπήσει το κεφάλι του σε επιφάνεια είτε όχι, μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που σε πολλές περιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμες.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας

Ο πατέρας συνελήφθη με την κατηγορία για ενδοοικογενειακή βίας, της απόπειρα ανθρωποκτονίας και του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, αφού μετά από έρευνα στην οικία του ζεύγους που βρίσκεται σε χωρίο της Τριφυλίας βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ένα πιστόλι και φυσίγγια. Σημειώνεται πως σε βάρος της μητέρας, που επίσης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων. Και οι δύο τους πρόκειται να απολογηθούν την Τετάρτη στον ανακριτή.

Έλαβαν και οι δύο προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη ενώ τόσο ο πατέρας όσο και η γιαγιά μίλησαν για ατύχημα.  η πλευρά του 20χρονου υποστηρίζει ότι το μωρό είχε «κρίση με έντονο κλάμα», την οποία ο πατέρας προσπάθησε να αντιμετωπίσει, όμως επικαλούμενος την απειρία του στην αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων ισχυρίστηκε ότι τραυμάτισε το μωρό χωρίς να έχει τέτοια πρόθεση. 

«Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, πιστεύω ότι ήταν ένα μικρό ατύχημα, το οποίο εξελίχθηκε σε μια τραγική κατάσταση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, το μωρό να γίνει καλά, να έρθει το συντομότερο στο σπίτι του και τα παιδιά μου να είναι καλά, μαζί και αγαπημένοι. Βοηθάω όσο μπορώ τα παιδιά. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και περιβάλλουμε ένα μικρό παιδάκι. Βοηθάμε όσο μπορούμε», σημείωση η γιαγιά του παιδιού και πρόσθεσε ότι ο πατέρας του και γαμπρός της το αγαπάει. 

«Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, δεν πιστεύω ότι το έκανε από πρόθεση. Τον έβλεπα ότι το αγαπούσε το μωρό και το φρόντιζε όσο μπορούσε. Η κόρη μου δεν έχει θυμώσει με τον πατέρα, είναι ακόμη πιο δεμένοι και αγαπημένοι. Εύχομαι να παραμείνουν έτσι για πάντα» υπογράμμισε. Μάλιστα δεν απέκλεισε η κακώσεις του μωρού να προέκυψαν κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το βρέφος έφερε εμφανή τραύματα και συμπτώματα του «συνδρόμου ανατάραξης» και ο πατέρας που συνελήφθη φέρεται να ήταν αυτός που τα προκάλεσε, ενώ φρόντιζε το μωρό κατά τη διάρκεια της απουσίας της συζύγου που εκείνη την ώρα εργαζόταν. Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Οι Αρχές εκτιμούν ότι το βρέφος έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ότι δεν ήταν μόνο το ταρακούνημα που ανέφερε προανακριτικά ο πατέρας, και ότι υπάρχει ιστορικό καθώς έχει βρεθεί μώλωπας στο πόδι του παιδιού.

Το χρονικό

Το μόλις τεσσάρων μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας και από εκεί με σπασμούς στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτα, όπου μετά από εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασής και αποφάσισαν να διασωληνωθεί και να φύγει για Νοσοκομείο της Αττικής.

Ο 20χρονος πατέρας και 20χρονη η μητέρα, εκλήθησαν από την πρώτη στιγμή να καταθέσουν. Άμεσα άρχισαν να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς και εκείνο της κακοποίησης, αφού τα σημάδια στο κορμί του παιδιού ήταν εμφανή.

To απόγευμα συνελήφθη ο πατέρας, με την κατηγορία περί ενδοοικογενειακής βίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, αφού μετά από έρευνα στην οικία του ζεύγους που βρίσκεται σε χωριό της Τριφυλίας βρέθηκε ένα φυτό κάνναβης, ένα πιστόλι και φυσίγγια.

Όπως αναφέρει το best-tv.gr, ήταν εκείνος που προκάλεσε το σύνδρομο στο βρέφος, ενώ είχε αναλάβει τη φροντίδα του εν απουσία της συζύγου του. Σε βάρος της μητέρας, που επίσης συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.

ενδοοικογενειακή βίαειδήσεις τώραβρέφοςΚυπαρισσία