Ελλάδα|19.02.2019 21:54

Πιο δυνατή από ποτέ η Agrothessaly στη Λάρισα

Ντέπη Χιωτοπούλου

Η ισχυρή εκθεσιακή σύμπραξη ανάμεσα στη ΔΕΘ-Helexpo και τον Δήμο Λαρισαίων, βάζει τα θεμέλια για μια Agrothessaly, που στηρίζεται στην εξωστρέφεια, και η οποία  δεν περιορίζεται μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά προσελκύει εμπορικούς επισκέπτες και από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Πρόκειται για μια έκθεση που αποκτάει χαρακτηριστικά κλαδικής έκθεσης και όχι περιφερειακής» ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΘ – Ηelexpo, στη Θεσσαλονίκη, σε φιλικό κλίμα, εν όψει των εγκαινίων της Agrothessaly που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου.

Οπως επισήμανε ο κ. Τζήκας, φέτος το σύνολο των εκθετών (άμεσοι και έμμεσοι) φτάνει τους 780, έναντι 498 στην διοργάνωση του 2017, τα δε τετραγωνικά μέτρα που καλύπτονται φέτος είναι περισσότερα από 16.500, έναντι 12.000 το 2017.

Οι ξένες συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες) προέρχονται φέτος από 38 χώρες, ενώ όσον αφορά στους ξένους εμπορικούς επισκέπτες από ομαδικές συμμετοχές, φέτος αναμένονται 165 επισκέπτες από 3 χώρες, και ειδικότερα από την ΠΓΔΜ 70, από την Βουλγαρία 50 και από την Αλβανία 45.

40.000 επισκέπτες

«Από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, η «καρδιά» της Θεσσαλίας και του αγροτικού κόσμου, θα χτυπάει στον κάμπο, στη Λάρισα» επισήμανε στο www.ethnos.gr ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων και υπεύθυνος για την οργάνωση της Agrothessaly Παναγιώτης Νταής.

Ο ίδιος πρόσθεσε  ότι η 12η Πανελλήνια Εκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» έχει πλέον αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο περιφερειακό γεγονός, «είναι μια τεράστια δυναμική, με την επισκεψιμότητα πέρυσι να φτάνει τις 40.000 από 8.000 που όταν διοργανώναμε με την παλιά μορφή την έκθεση, και φέτος, πιστεύουμε ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η επισκεψιμότητα».

Οι 3 στόχοι

Επισκεψιμότητα, αύξηση εκθετών, αύξηση χώρων, ήταν οι τρεις στόχοι που είχαν θέση οι διοργανωτές για την Agrothessaly, και «όπως βλέπετε, την αύξηση εκθετών, ήδη, την πετύχαμε, όταν άμεσοι εκθέτες θα είναι 266 από 167 που ήταν το 2017, αύξηση της τάξεως περίπου το 60%» ανέφερε στο www.ethnos.gr ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων και υπεύθυνος για την οργάνωση της Agrothessaly Παναγιώτης Νταής.

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Εκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» που θα πραγματοποιηθεί 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου, στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας, το «παρών» θα δώσουν εταιρείες-leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και τη γεωργία, όπου θα παρουσιάζουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα τεκταινόμενα στη διεθνή σκηνή.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι καθημερινά, 10.00 – 19.00 και Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 20.00.

ΔΕΘ-HelexpoAgrothessalyΛάρισα