Ελλάδα|29.09.2022 16:11

Αναστάτωση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Μυστήρια… δυσοσμία σκόρπισε ανησυχία στους κατοίκους – Τι ακριβώς συνέβη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε μεταξύ των κατοίκων της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας έντονης δυσοσμίας που κάλυψε ολόκληρη την πόλη.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και διαπιστώθηκε ότι η δυσοσμία προήρθε από χημικό προϊόν που χύθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται σε μία άκρη της πόλης.

«Ιδιώτης είχε σε οικόπεδό του το φορτηγό του, πάνω στο οποίο είχε τοποθετήσει δεξαμενή, που περιείχε χημικό προϊόν, κατά δήλωσή του μικρής ποσότητας. Όταν άνοιξε τη βάνα, προκειμένου να αδειάσει τη δεξαμενή, χύθηκε ποσότητα του χημικού προϊόντος, εντός του οικόπεδου του, πάνω σε τριμμένες πέτρες που βρισκόταν στο σημείο. Παρά το γεγονός ότι το οικόπεδο βρίσκεται στην άκρη της πόλης, έντονη δυσοσμία κάλυψε ολόκληρη την Αλεξάνδρεια και προκλήθηκε τεράστια ανησυχία μεταξύ των κατοίκων. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του δήμου αλλά και η αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει», τονίζει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης.

Κατά τον ίδιο, πλέον η δυσοσμία έχει σχεδόν εξαφανιστεί από πόλη, ωστόσο, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας δεν έχει βγάλει κάποιο πόρισμα ακόμα για το συμβάν.

«Θεωρώ και ελπίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής μας. Θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι αύριο το πρωί και αναμένουμε το πόρισμα των ειδικών. Ο ιδιώτης υποχρεώθηκε να μαζέψει όλες τις τριμμένες πέτρες από τη βρεγμένη από το υγρό έκταση και να ρίξει στο σημείο ζεώλιθο», σημειώνει ο κ. Γκυρίνης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑλεξάνδρειαΗμαθίαδήμαρχοςδυσοσμία