Ελλάδα|05.10.2022 14:39

Φωκίδα: Χωρίς τις αισθήσεις του ο χειριστής που καταπλακώθηκε στα Μεταλλεία Βωξίτη - Άλλοι δύο εγκλωβισμένοι

Newsroom

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο χειριστής του εργατικού οχήματος που καταπλακώθηκε από βράχο στα Μεταλλεία Βωξίτη στην Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Βάριανη κοντά στην Άμφισσα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τοπικά μέσα ανέφεραν ότι εντός της στοάς ήταν ακόμα δύο άτομα, τα οποία επικοινώνησαν μέσω των εσωτερικών τηλεφώνων με τις Αρχές και δεν έχουν τραυματιστεί. Η Πυροσβεστική διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει άλλος εγκλωβισμένος και τονίζει ότι η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί.

Το όχημα βρισκόταν μέσα στη στοά όπου γίνεται εξόρυξη βωξίτη σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το άνοιγμά της όταν αποκολλήθηκε βράχος που έπεσε πάνω σε όχημα 4Χ4 στο οποίο επέβαινε και το καταπλάκωσε. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας και του Κλιμακίου Πολυδρόσου.

Τι υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας «έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι», υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!».

Την ίδια ώρα η εταιρεία η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας στη Φωκίδα έγινε νωρίτερα το εργατικό δυστύχημα προχώρησε σε αναστολή των δραστηριοτήτων, σημειώνοντας τα εξής:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς.

Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωκίδαειδήσεις τώραεργατικό δυστύχημαΆμφισσαμεταλλείο