Ελλάδα|06.10.2022 15:47

Λέσβος: Αυξάνει ο «μαύρος» απολογισμός του ναυαγίου - Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός

Newsroom

Αυξάνει ο «μαύρος» απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε στη Λέσβο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ανασύρθηκε μία σορός άνδρα από ομάδα δυτών της Frontex. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 18 -16 γυναίκες, ένας άνδρας και ένα ανήλικο αγόρι.

Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί για τους αγνοούμενους, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 25 άτομα -11 άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Η επιχείρηση συνεχίζεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

16 γυναίκες νεκρές, εννέα οι διασωθείσες - Ένα αγόρι ανάμεσα στα θύματα

Νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής (πιθανότατα από τη Σομαλία) είναι τα 16, μέχρι στιγμής, θύματα του ναυαγίου με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο. Νέες γυναίκες Αφρικανικής επίσης καταγωγής είναι και οι εννέα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Το 17ο θύμα φαίνεται πως είναι ανήλικο αγόρι, σύμφωνα με το λιμενικό.

Και ενώ οι σοροί των νεκρών γυναικών μεταφέρονται στο νεκροτομείο το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας τουλάχιστον ακόμα 15 αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Η βάρκα όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί της Τουρκίας, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

διάσωσηνεκροίΛέσβοςναυάγιοαγνοούμενοιειδήσεις τώρα