Ελλάδα|08.10.2022 09:46

Αμερικανικό μήνυμα συμμαχικής αποτροπής: Το OPEN στο αεροπλανοφόρο George Bush – Τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Το αεροπλανοφόρο George Bush/zapranews.gr
Το αεροπλανοφόρο George Bush/zapranews.gr
Το αεροπλανοφόρο George Bush/zapranews.gr
Το αεροπλανοφόρο George Bush/zapranews.gr
Το αεροπλανοφόρο George Bush/zapranews.gr

Σε μια χρονική στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα τις απειλές της, το θηριώδες αεροπλανοφόρο George Bush κατέπλευσε στη Σούδα, στέλνοντας μήνυμα συμμαχικής αποτροπής, απέναντι στον αναθεωρητισμό στης Άγκυρας.

Στο αεροπλανοφόρο βρέθηκε και η δημοσιογράφος του OPEN Γεωργία Γαραντζιώτη, καταγράφοντας εντυπωσιακά πλάνα από το γιγαντιαίο σκάφος.

Το επιβλητικό αεροπλανοφόρο φιλοξενεί 50 μαχητικά αεροσκάφη F-18 Hornet και περί τα 6.000 πλήρωμα. Το George Bush θα αποπλεύσει τη Δευτέρα από τη Σούδα, αλλά θα παραμείνει στη Μεσόγειο για ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις.

Τα χαρακτηριστικά του George Bush που το καθιστούν μοναδικό

Το USS George Bush είναι το 10ο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 και έλαβε το όνομα του από τον George Bush τον πρεσβύτερο, τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν χειριστής μαχητικών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με πλήρωμα 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 για την αεροπορία, μήκος σχεδόν 333 μέτρα, και εκτόπισμα 100.000 τόνων, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως.

Μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει με ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.

Το George Bush είχε έρθει στα Χανιά τον Φεβρουάριο του 2017 όπου είχε παραμείνει για μερικές μέρες για την αναψυχή του πληρώματος. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησε η επιβίβαση του πληρώματος στα πούλμαν, για να μεταφερθούν στην πόλη των Χανίων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΗΠΑΑνατολική ΜεσόγειοςαεροπλανοφόροΤουρκία