Ελλάδα|10.10.2022 22:20

Έβρος - Αποκάλυψη OPEN: Δύο φορές οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι είναι δικές τους ελληνικές βραχονησίδες

Newsroom

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια του Ερντογάν και, τις τελευταίες μέρες στον Έβρο, οι Τούρκοι κάνουν ό,τι μπορούν για να οξύνουν την κατάσταση και να δημιουργήσουν επεισόδιο, μιλώντας για διασώσεις που θα κάνουν σε δικά τους ύδατα και μετανάστες που βρίσκονται σε νησίδες και θέλουν να τους απεγκλωβίσουν αυτοί, ενώ, στην πραγματικότητα, μιλάμε για ελληνικά ύδατα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, επιχείρησαν δύο φορές, πριν από 15 ημέρες, να πάρουν το πάνω χέρι στην έρευνα και διάσωση και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος.

Θέλουν το πάνω χέρι στην έρευνα και διάσωση

Την πρώτη φορά, έστειλαν σήμα στο Καπετάν Αντρέεβο, που είναι το κοινό επιχειρησιακό κέντρο που υπάρχει, ότι παράτυποι μετανάστες βρίσκονται πάνω σε μία νησίδα στον Έβρο, ότι το εκεί έδαφος είναι τουρκικό και θα ξεκινήσουν τη διάσωση. Όμως, ο αξιωματικός που ήταν στο επιχειρησιακό κέντρο, έκανε αμέσως την έρευνά του, διαπίστωσε ότι πρόκειται για ελληνικό έδαφος και αμέσως είπε στους Τούρκους ότι θα πρέπει να σταματήσουν γιατί την έρευνα θα αναλάβει η Ελλάδα. Πράγματι, έτσι και έγινε.

Ωστόσο, οι Τούρκοι επανέλαβαν την ίδια πρακτική μία ακόμη φορά, λίγες ημέρες αργότερα, με τον ίδιο τρόπο πάλι, και επενέβη ξανά ο Έλληνας αξιωματικός ο οποίος διαπίστωσε πάλι ότι πρόκειται για ελληνικό έδαφος, σταμάτησε την Τουρκία, λέγοντας ότι δε βρίσκονται στο έδαφός της. Αξίζει να σημειωθεί ότι, και τις δύο φορές που πήγαν έλληνες συνοριοφύλακες, στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχαν παράτυποι μετανάστες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΈβροςΤουρκίαμετανάστεςειδήσεις τώραμεταναστευτικό