Ελλάδα|11.10.2022 13:50

Μηνύσεις του Δήμου Νεάπολης - Συκεών κατά παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας

Newsroom

Μηνύσεις κατά εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας κατέθεσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Στις συγκεκριμένες εταιρείες καταλογίζει ότι δεν αποδίδουν τα δημοτικά τέλη στο δήμο, πάρα το γεγονός ότι οι καταναλωτές πληρώνουν τα ανάλογα ποσά.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο κ. Δανιηλίδης μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για την υποβολή άλλης μιας μήνυσης κατά συγκεκριμένης εταιρείας, ενώ συνολικά έχουν κατατεθεί εφτά μηνύσεις για τον ίδιο λόγο.

Η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου αποφάσισε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, η ΔΕΗ δεν βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρείες που δεν αποδίδουν τα δημοτικά τέλη.

«Για μια ακόμη φορά, ερχόμαστε στα δικαστήρια, προκειμένου να υποβάλουμε μηνύσεις, εναντίον των εταιρειών – παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, διότι ενώ εισπράττουν κανονικότατα μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, τα δημοτικά τέλη, τον δημοτικό φόρο και το τέλος ακίνητης περιουσίας που πρέπει να αποδίδονται στους δήμους καθώς είναι χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες για την κάλυψη συγκεκριμένων υποχρεώσεων, αυτές οι συγκεκριμένες εταιρείες, όχι όλες, δεν αποδίδουν αυτά τα χρήματα. Αυτό είναι παράνομο και συνιστά απόπειρα υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος», τόνισε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δικαστηριαΣίμος Δανιηλίδηςμηνύσειςηλεκτρική ενέργεια