Ελλάδα|12.10.2022 12:00

Θεσσαλονίκη: Νέο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας

Newsroom

Νέο τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στη Θεσσαλονίκη, σε σχολικό κτίριο αυτήν τη φορά, προκάλεσε δεύτερο συναγερμό της ΕΛΑΣ μέσα σε λίγες ώρες.

Ειδικότερα, πέντε λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τοποθετήθηκε βόμβα στο κτίριο που στεγάζεται το 1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων. Αμέσως στο σημείο έφτασαν ειδικοί πυροτεχνουργοί της αστυνομίας, ενώ το κτίριο εκκενώθηκε. Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ελέγχου του σχολείου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, άγνωστος τηλεφώνησε πάλι στην Άμεση Δράση και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτίριο της οδού Δαναΐδων 3, στη Θεσσαλονίκη, όπου στεγάζονται κυρίως συμβολαιογραφικά και δικηγορικά γραφεία. Μετά από έλεγχο στο κτίριο διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, όταν άγνωστος τηλεφώνησε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Και σε αυτήν την περίπτωση διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

σχολείοβόμβαΆμεση Δράση