Ελλάδα|13.10.2022 23:15

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Εν αναμονή της απολογίας της μητέρας και των νέων συλλήψεων - Έρευνες για κύκλωμα πίσω από τις κυνικές ομολογίες των προφυλακισθέντων

Newsroom

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η μητέρα της 12χρονης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ σοκαριστικά είναι όσα κατέθεσαν την Πέμπτη οι 2 κατηγορούμενοι και προφυλακισθέντες για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας. 

Προκλητικές οι απολογίες των προφυλακισθέντων

Το λιγότερο προκλητικά χαρακτηρίζονται στο μεταξύ τα όσα υποστήριξαν κατά την απολογία τους οι 2 κατηγορούμενοι προφυλακιστέοι, Ηλίας Μίχος και Ιωάννης Σοφιανίδης για την υπόθεση του Κολωνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, υποστήριξαν ότι η μητέρα της 12χρονης γνώριζε τι συνέβαινε με την κόρη της. Μάλιστα στην απολογία του ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είπε:

«Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τι της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει: «Της έχω πει ότι φροντίζω μια γιαγιά».. Μου είχε πει ότι πριν από μένα είχε πάει και με άλλους και της έδιναν, 50 με 100 ευρώ. Από το Μάιο έως Αύγουστο είχα βρεθεί 4-5 φορές με την ανήλικη. Αυτή μου έστελνε μηνύματα και μου έγραφε να παίρνω τη μαμά της τηλέφωνο και να της λέω «στείλε την κόρη σου να με βοηθήσει γιατί τσακωνόταν μαζί της». Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Είχα δώσει 300 ευρώ στη μητέρα γιατί είχε οικονομικά προβλήματα».

Απολογούμενος, ο Ιωάννης Σοφιανίδης φέρεται να υποστήριξε ότι η μικρή τον προκαλούσε… «Είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενο μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές» φέρεται να λέει.

Η μητέρα, αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της, και φέρεται να επικαλείται μηνύματα που είχε στείλει στον 53χρονο τα οποία δείχνουν ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε όσα είχαν γίνει. «Με κατέστρεψες, σου εμπιστεύτηκα το παιδί μου. Είσαι παιδεραστής, ανώμαλος. Δεν θα τη γλυτώσεις. Θα τα πω στη γυναίκα σου…»

Όσα κατέθεσε το παιδί

Το παιδί περιέγραψε τη φρίκη που έζησε όλο αυτό το διάστημα και όσα φέρεται να κατέθεσε είναι συγκλονιστικά.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η 12χρονη φέρεται να κατέθεσε ότι πολλές φορές ο 53χρονος ερχόταν μαζί της στα ραντεβού.

«Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», είπε στους αστυνομικούς. «Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα. Υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που ερχόταν μαζί μου στα ραντεβού», πρόσθεσε.

«Θέλω απλά να μπει στη φυλακή. Με τον δεύτερο άνδρα έχω πάει σε ραντεβού τέσσερις φορές. Αναγνωρίζω τα συγκεκριμένα άτομα στις φωτογραφίες που μου δείχνετε», φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν άλλες 2 κοπέλες που καταγγέλλουν, λέει ο Λύτρας

Άλλες δύο κοπέλες καταγγέλλουν τον 53χρονο και τον 42χρονο που κατηγορούνται για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, σύμφωνα με τον συνήγορο της μητέρας της 12χρονης, Απόστολο Λύτρα.

Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι η μητέρα εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, ενώ πήρε προθεσμία για τη μία το μεσημέρι τη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί. Η μητέρα της 12χρονης ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που κατηγορείται.

«Όλα αυτά θα φανούν στην ανάκριση. Πρόλαβα να δω κάποια στοιχεία από τη δικογραφία. Οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι. Μοναδικό στοιχείο είναι κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια εξηγεί ότι είναι από το ότι εργαζόταν μαζί του», είπε.

«Σε επικοινωνία που είχα τη μεγάλη κόρη, ένα εξαιρετικό κορίτσι πραγματικά. Λένε ότι είναι δεδομένο ότι δεν έχει σχέση. Το πιο σημαντικό είναι ότι ήδη έχω δεχτεί τηλεφωνήματα ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον 53χρονο και τον 42χρονο», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, υπάρχουν άλλες 2 κοπέλες που καταγγέλλουν, αυτή τη στιγμή είναι 18 ετών άλλα όταν τους συνέβη ήταν ανήλικες. Οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν κι άλλα παιδιά για να τα ωθήσουν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν κι άλλα πρόσωπα. «Οι 213 που ακούγονται πρέπει και αυτοί να λογοδοτήσουν, αν υπάρχουν στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε, δε, ότι δεν υπάρχει κανένας που να δικαιολογεί τη μητέρα για τον τρόπο συμπεριφοράς της στο μεγάλωμα του παιδιού της. «Δεν αφήνεις ένα παιδί 12 ετών να βγαίνει και να πηγαίνει στο κάθε μαγαζί μόνο του, αυτό είναι δεδομένο. Αυτά όμως δεν σχετίζεται με το αδίκημα που κατηγορείται. Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση η συμπεριφορά αυτή, άλλα δεν συνιστά αυτή αυτό το αδίκημα».

Ο δράστης κέρδισε την εμπιστοσύνη της και για αυτό υπάρχουν και αυτά τα μικροποσά σε εμβάσματα, είπε ο δικηγόρος.

Στο τι πίστευε η μητέρα για τις επαφές του παιδιού με τον 53χρονο, απάντησε ότι είχε την εντύπωση ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι το παιδί απλά βρίσκεται απέναντι. «Το ίδιο μου μετέφερε και υποστηρίζει και η μεγάλη αδερφή και ο αδερφός της κοπέλας, αλλά και η θεία της που ήταν η πρώτη επικοινώνησε μαζί μου», ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Καταλήγοντας, είπε πως «σίγουρα μιλάμε για ένα τρομακτικό έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και κρύβεται κύκλωμα από πίσω».

4 συλλήψεις σε οίκους ανοχής

Υπενθυμίζεται ότι έρευνα σε οίκο ανοχής πραγματοποίησε την Τετάρτη, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, μετά τις καταγγελίες που έγιναν στα ΜΜΕ ότι ο 53χρονος είχε πάει την 12χρονη σε στούντιο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις, μιας γυναίκας από την Μολδαβία και τριών γυναικών από την Κολομβία, κατηγορουμένων μεταξύ άλλων για παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες ή ότι υπάρχει κάποια σύνδεση με το παιδί. Από τους οίκους ανοχής κατασχέθηκε υλικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βραδινές ώρες της 12-10-2022, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Εντός του ανωτέρω χώρου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με τη συνδρομή αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας τέσσερις (4) αλλοδαπές για παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

συλλήψειςΚολωνόςειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίησηβιασμός