Ελλάδα|15.10.2022 12:44

Κολωνός: Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο 33χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 12χρονης

Newsroom

Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο 33χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται ότι βίασε τουλάχιστον δύο φορές τη 12χρονη από τα Σεπόλια.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 10:00.

Ο άνδρας κατηγορείται ότι βίασε τουλάχιστον δύο φορές τη 12χρονη ενώ κατόπιν εντάλματος της ανακρίτριας οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν προχώρησαν σε κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου του.

Πώς ο 33χρονος βρήκε τη 12χρονη

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον δύο φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Ο συλληφθείς αναμένεται οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται  στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μίχου τι έχει καταγραφεί από τις επισκέψεις της ανήλικης στο μαγαζί.

Ωστόσο, σημειώνεται πως κάμερες δεν ήταν τοποθετημένες στο υπόγειο του καταστήματος.

Δύο άνδρες αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ - Τι δήλωσαν

Παράλληλα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες της 14ης Οκτωβρίου προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή. Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν.

Στο «μικροσκόπιο» 212 άτομα

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες από το προφίλ της 12χρονης με τους 212 υποψήφιους πελάτες, αυτές γίνονταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Σε αυτές, κατά πληροφορίες, αποτυπώνονται τόσο το e-mail αλλά και τα στοιχεία της κάρτας που χρησιμοποιούσαν. Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους πελάτες έχουν σήμερα κατεβάσει το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για συνεύρεση, με φράσεις όπως «είσαι ακόμα μικρή» και «έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλώσεις», όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σημαντικά στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, αναμένεται να προκύψουν και από το κινητό τηλέφωνο της μητέρας της, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας. Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο κοριός της αστυνομίας έχει καταγράψει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 37χρονης με τον Ηλία Μίχο και όλους τους συνομιλητές της και τους παιδοβιαστές.

Πώς δρούσε ο παιδεραστής Μίχος

Το παιδί έδωσε στις Αρχές τέσσερα μικρά ονόματα ανδρών που την έχουν αφότου πρώτα είχαν επικοινωνήσει με τον Ηλία Μίχο, ο οποίος και φέρεται να εξέδιδε το παιδί για να λάβει χρηματικά ανταλλάγματα, ύψους 50 ευρώ.

Η 12χρονη είχε δυο διαφορετικές κάρτες σε μια συσκευή τηλεφώνου ενώ ο Ηλίας Μίχος, ήταν εκείνος που τις έστελνε μηνύματα για να την ειδοποιήσει πότε θα είναι η επόμενη φορά που το παιδί θα κακοποιηθεί. Οι συναντήσεις γίνονται σε μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες και το παιδί έλεγε ότι ήταν έξω με τους φίλους της. Ο Μίχος έβρισκε επίδοξους παιδοβιαστές με την εξής τακτική: Αρχικά μέσω της εφαρμογής γνωριμιών blindchat και μετά με απευθείας επικοινωνία μέσω viber.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Μίχος έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει το παιδί μέσα στο μαγαζί τέσσερις με πέντε φορές κάνοντας λόγο για «σεξουαλική επαφή».

Πρόσωπο - κλειδί στην εξέλιξη των ερευνών θεωρείται στενός συνεργάτης του Ηλία Μίχου με τον οποίο μάλιστα είχε καθημερινή επαφή, ο οποίος δεν έχει κληθεί -προς το παρόν- για να καταθέσει στις Αρχές.

Οι βιαστές της 12χρονης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με ειδικό παιδοψυχολόγο εντόπισαν κλήσεις στο κινητό της 12χρονης και στη συνέχεια αφού της έδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες για να την πείσουν να τους δώσει λεπτομέρειες το κορίτσι έδωσε περισσότερα στοιχεία για τα άτομα που την κακοποιούσαν. Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τέσσερις άνδρες και οι τρεις είναι οι εξής:

  1. «Πάνος»: 40 ετών από την Παλλήνη. Οδηγεί κόκκινο αυτοκίνητο γαλλικής μάρκας και η γνωριμία τους έγινε μέσω Instagram.
  2. «Αλέξανδρος»: 30 ετών από το Ίλιον. Οδηγεί μαύρο αυτοκίνητο και σύμφωνα με το κορίτσι έχει ένα παιδί συνομήλικό της, δηλαδή 12 ετών. Η γνωριμία τους έγινε μέσω viber.
  3. Το όνομα του τρίτου άνδρα δεν διευκρινίζεται. Σύμφωνα με τη 12χρονη είναι πατέρας δύο παιδιών και οδηγούσε ένα λευκό ιαπωνέζικο αμάξι. Το παιδί είπε ότι συναντήθηκε τρεις φορές μαζί του.

Τα προφίλ των παιδοβιαστών

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κάποιοι από τους επίδοξους βιαστές της 12χρονης εμφανίζονταν στις εφαρμογές με γυναικεία ονόματα και δεν αποκλείεται πίσω από αυτά τα ψεδώνυμα να βρίσκονται άτομα πέραν πάσας υποψίας. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί μιλούν για πρόσωπα «έκπληξη», δηλαδή για ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες.

Τρεις από τους 11 άνδρες που αναγνώρισε η μικρή θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη μετά από την κατάθεση της.

Οι διάλογοι με τους ψυχολόγους

  • Ψυχολόγος: Αυτόν τον άνθρωπο τον ξέρεις ;
  • 12χρονη: Ναι, τον βρήκαμε από την εφαρμογή Βlindchat. Είχαμε ερωτικές επαφές με προφυλάξεις. Μου έδινε 50 ευρώ.
  • Ψυχολόγος: Πού και πότε βρισκόσασταν;
  • 12χρονη: Συνήθως απόγευμα, ερχόταν με ένα μαύρο P και με ένα άλλο όχημα από τη δουλειά του. Μου είχε πει ότι φτιάχνει αμάξια, ότι έχει συνεργεί
  • Ψυχολόγος: Τι ξέρεις για αυτόν;
  • 12χρονη: Έχει νομίζω δύο κόρες ή τρεις... Νομίζω στην ηλικία μου. Αυτός ήξερε ότι εγώ είμαι 16 ετών. Δεν αναρωτήθηκε αν είμαι μικρότερη. Τα λεφτά όλα... και από αυτόν τα έπαιρνε ο Μίχος.
  • Ψυχολόγος: Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που έχεις τα κινητά τους;
  • 12χρονη: Nαι, είχα έναν … αλλα δεν ξέρω και πολλά για αυτόν. Ξέρω ότι έχει δυο παιδάκια, είναι παντρεμένος και είχε ένα λευκό T.
  • Ψυχολόγος: Πόσες φορές βρεθήκατε με αυτόν;
  • 12χρονη: Τρεις, αλλά τώρα δεν έχω το τηλέφωνό του.

Στη συνέχεια η ψυχολόγος τη ρωτάει και για άλλον άνδρα:

  • Ψυχολόγος: Αυτός ο άντρας γνωρίζεις είναι παντρεμένος ή ελεύθερος;
  • 12χρονη: Ελεύθερος είναι. Στο viber είχε φωτογραφία με στρατιωτική μπλούζα, αλλά δεν έχει σχέση με τον στρατό. Και αυτός μου έδινε 50 ευρώ. Δε θυμάμαι κάτι άλλο.
  • Ψυχολόγος: Αυτόν τον Μ. Ν. τον ξέρεις; (Της δείχνουν στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία προφίλ χρήστη)
  • 12χρονη: Nαι, είναι γνωστός της θείας μου. Μια μέρα μιλήσαμε με μηνύματα. Μου έλεγε να προσέχω, γιατί ήξερε τον Ηλία. Ποτέ όμως δεν έγινε κάτι με αυτόν.
  • Ψυχολόγος: Ποιος τον προσέγγισε ;
  • 12χρονη: Του έστειλε μήνυμα ο Ηλίας σαν να είμαι εγώ και με εξέθεσε, γιατί αυτός ο άνθρωπος μας ξέρει. Γνωρίζει καλά τη θεία μου.

Κάποιοι, έφευγαν από το ραντεβού όταν καταλάβαιναν ότι έχουν να κάνουν με ανήλικο.

  • Ψυχολόγος: Θυμάσαι κάποιον άλλον άντρα;
  • 12χρονη: Ναι θυμάμαι έναν Α. Δουλεύει στον Πειραιά. Ήταν ηλεκτρολόγος στα καράβια και ζει στην Κόρινθο. Έχει τζιπ
  • Ψυχολόγος: Πως τον γνώρισες;
  • 12χρονη: Μέσω της εφαρμογής. Συναντηθήκαμε για να βρεθούμε ερωτικά. Αυτός ήθελε να πάμε σε ξενοδοχείο, αλλά εγώ δεν ήθελα και έτσι του είπα και καλά ότι θέλω τα λεφτά για να τα πάω στη μαμά μου και να γυρίσω πίσω μαζί του αργότερα για να έχουμε πιο πολύ χρόνο. Και έφυγα από το ραντεβού.

Μίχος: «Η 12χρονη μου έστελνε φωτό και βίντεο»

Στην απολογία του ο 53χρονος Ηλίας Μιχος ισχυρίστηκε ότι η 12χρονη ήταν εκείνη που του έστελνε φωτογραφίες και βίντεο, ενώ φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε με την ανήλικη σεξουαλική επαφή, όπως τη χαρακτηρίζει, 4-5 φορές στο μαγαζί του και μια στο σπίτι του, σε διάστημα που η γυναίκα του έλειπε σε διακοπές.

Όσον αφορά τα όπλα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, υποστήριξε ότι τα κατείχε για συλλεκτικούς λόγους. «Είμαι συλλέκτης 32 χρόνια. Το όπλο που ανέφερε η 12χρονη το αγόρασα από έναν Σύρο το τύλιξα σε ένα πανί και το είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι».

Σε ό,τι αφορά τη μητέρα της 12χρονης, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «πιστεύει πως ήξερε τι συνέβαινε» προσθέτοντας ότι «η 12χρονη μου είπε να της δώσω 50 ευρώ, για να τα δώσει στη μητέρα της, για να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον λογαριασμό της μητέρας έχουν εντοπιστεί 2 επώνυμα εμβάσματα συνολικού ύψους 110 ευρώ, από λογαριασμό του Ηλία Μίχου, το μήνα Ιούλιο.

Σοφιανίδης: Η 12χρονη με απειλούσε ότι θα με πάει στην αστυνομία

Ο συγκατηγορούμενος του Μίχου, Γιάννης Σοφιανίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε το κοριτσάκι έναντι αμοιβής στην απολογία του φέρεται να ισχυρίστηκε: «Είχα μπει σε ένα τσατ γνωριμιών και γνώρισα την κοπέλα. Αυτή μου είπε ότι έχει ανάγκη από χρήματα γιατί τα είχε πάρει κρυφά από τη μητέρα της και έπρεπε να τα επιστρέψει. Όταν συναντηθήκαμε μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ και «από εκείνη ό,τι θέλω».

Πήγαμε σε ένα ερημικό μέρος... Την άλλη μέρα με πήρε τηλ, της είπα δεν θέλω να μιλήσουμε και αυτή με απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη και μπλόκαρα το τηλέφωνο της.

Η 12χρονη με κάλεσε από άλλο τηλέφωνο και βρεθήκαμε και άλλες φορές. Σε άλλη συνάντηση, αποχώρησε για λίγο, και όταν επέστρεψε μου ανέφερε ότι έδωσε τα χρήματα στη μητέρα της. Στην ερώτησή μου πώς το δικαιολογούσε στη μητέρα της, αυτή του απάντησε ότι της έλεγε ότι φροντίζει μια θεία.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η ανήλικη «που έδειχνε για 17»,  πήγαινε μόνη της στα ραντεβού, ενώ αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Μίχο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ