Ελλάδα|15.10.2022 16:16

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Σε μιάμιση ώρα έπεσε περισσότερη βροχή από όλο τον Οκτώβριο - Απεγκλωβίστηκαν 10 τουρίστες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)
Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη (cretalive.gr)

Μεγάλη ποσότητα βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα έπεσε στην Αγία Πελαγία της Κρήτης σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο. «Μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 80 χιλιοστά βροχής δηλ. 80 λίτρα/m² » είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με όσα κατέγραψε ο σταθμός του αστεροσκοπείου στο Ηράκλειο.

«Όλο τον Οκτώβριο στο Ηράκλειο Κρήτης κατά μέσο όρο πέφτουν 60 χιλιοστά βροχής» επισήμανε ενώ σημείωσε πως η βροχόπτωση θα συνεχιστεί όχι όμως με καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου «έντονη βροχόπτωση στα πιο ανατολικά τμήματα της Κρήτης θα σημειωθεί το επόμενο διάστημα. Στη διάρκεια της ημέρας δεν θα σταματήσει η βροχή στο Ηράκλειο και σε όλη την βόρεια Κρήτη, ενώ θα συνεχιστούν και αύριο όχι όμως με την ίδια ένταση. Η κακοκαιρία κινείται προς Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο. Ισχυροί βοριάδες αναμένονται αύριο στο Αιγαίο έντασης 7-8 μποφόρ».

Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι - Απεγκλωβίστηκαν 10 τουρίστες

Σύμφωνα με την ενημέρωσή από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 τουριστών στην περιοχή της Σητείας. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που δέχθηκε δεκάδες κλήσεις προχώρησε στον απεγκλωβισμό των τουριστών στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας, με όλους να είναι καλά στην υγεία τους. Υπάρχουν επίσης τριάντα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε μόνο στη Σητεία μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του ενώ υπάρχη μία αγνοουμένη. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο άνδρας που έχασε τη ζωή του παρασύρθηκε με το όχημά του στη θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή. Ο νεκρός ήταν 45 ετών και βρισκόταν σε αυτοκίνητο μαζί με μία γυναίκα, η οποία αγνοείται. Την ίδια στιγμή υπάρχουν πληροφορίες και για έναν ακόμα αγνοούμενο.

Στην Κρήτη ο Λέκκας

Στην Κρήτη μεταβαίνει ο Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μετά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν περιοχές του νησιού με καταστροφικές συνέπειες.

Σκοπός της μετάβασης του Καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών είναι η αυτοψία, η ανάλυση των φαινομένων, η καταγραφή των συνεπειών και η τεχνική και επιστημονική αρωγή στους Τοπικούς Φορείς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚρήτηΑγία Πελαγίαβροχή