Ελλάδα|17.10.2022 19:00

Κολωνός: Εισαγγελική έρευνα για τα αδέρφια της 12χρονης – Στο μικροσκόπιο το ενδεχόμενο να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τα αδέλφια της 12χρονης να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν λεπτομερή έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Προφυλακιστέα μετά την απολογία της η μητέρα

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν νωρίτερα ανακρίτρια και εισαγγελέας στην μητέρα της 12χρονης, μετά την απολογία της για την υπόθεση του Κολωνού. Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της και αποφάσισαν την προφυλάκισή της για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας

Η γυναίκα που κατηγορείται ότι εξέδιδε την ανήλικη κόρη της ήταν απόλυτη, σύμφωνα με την υπεράσπιση της, ότι δεν έχει διαπράξει κάτι σε βάρος του παιδιού.

Κλαίγοντας και πολλές φορές μην μπορώντας να μιλήσει έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν με βασικότερο όλων την εξήγηση της για τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της. Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του. Η θέση της μητέρας, είναι ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία, αφού κατήγγειλε τον Μίχο, επιχειρούσε να κρατήσει επαφή με τον 53χρονο για να μην καταλάβει κάτι.

Βλέποντας την μητέρα τους να αποχωρεί με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών από την Ευελπίδων, τα δύο ενήλικα παιδιά της οικογένειας, η κόρη και ο γιος της 37χρονης ξέσπασαν σε κλάματα, φωνάζοντας τη μητέρα τους.

Νωρίτερα έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους και οι τρεις κατηγορούμενοι ως παιδοβιαστές της 12χρονης, προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες (τις οποίες έχει το ethnos.gr αλλά επιλέγει να μην δημοσιοποιήσει) η κατάθεση της 12χρονης είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο καθώς περιγράφονται με λεπτομέρειες οι τακτικές που ακολουθούσε κατά της ανήλικης.

Στις 6 οι συλλήψεις

Μαζί με τη σύλληψη της μητέρας με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, τις συλλήψεις του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη (ο πρώτος είναι κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών και ο δεύτερος στις φυλακές Τρίπολης) οι συλλήψεις για την υπόθεση του Κολωνού που έχει σοκάρει το πανελλήνιο ανέρχονται στις έξι.

«Αυτό, όμως, είναι μόνο η αρχή», είπε ανώτατη πηγή στο ethnos.gr. Άλλοι τρεις, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί και αναγνωριστεί από το παιδί, ενώ συνολικά άλλοι τέσσερις είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών και αναμένονται εξελίξεις ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

«Όσοι μίλησαν δήθεν με το παιδί μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα, ακόμη και όσοι έκαναν κλικ στην «αγγελία» θα βρεθούν και θα περάσουν το κατώφλι του 7ου ορόφου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων. Δεν θα μείνει κανείς απ' έξω», λέει αστυνομικός της Ασφάλειας με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων. «Υπάρχει μία προτεραιοποίηση στα επίπεδα της έρευνας η οποία κινείται σε ταυτόχρονο χρόνο με τις έρευνες που γίνονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Όσο ανοίγουν τα κινητά και τα λάπτοπ, όσο το cloud προσφέρει πολύτιμα στοιχεία και νέα πρόσωπα ταυτοποιούνται τόσο και εμείς θα προχωράμε», συμπληρώνει αναλυτής των ηλεκτρονικών ιχνών της ΕΛ.ΑΣ.

Το πιο σημαντικό πρόσωπο από όλα αυτά φαίνεται να είναι ο «Μιχάλης», ο άνδρας όπως τον κατονόμασε η 12χρονη, που φέρεται να είχε τον ρόλο όχι μόνο της «κλείστρας» ραντεβού, αλλά και την θέση του συνοδού. Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι εκείνος που στην γλώσσα των αστυνομικών χαρακτηρίζεται ως υπαρχηγός του κυκλώματος και σύμφωνα με όσα είπε το παιδί εκείνος την συνόδευε στα ραντεβού, όταν δεν μπορούσε να το κάνει ο Ηλίας Μίχος. «Ο εντοπισμός και η σύλληψή του θα επιταχύνει τις έρευνες, διότι ο ίδιος φέρεται να είναι ένα πρόσωπο που ξέρει πολλά και να συμμετείχε ενεργότατα σε όσα φρικτά και άρρωστα βίωσε για σχεδόν τέσσερις μήνες η 12χρονη», καταλήγει η ίδια πηγή.

Ανατριχιαστική κατάθεση της θείας της 12χρονης

Νέες αποκαλύψεις κάνει η θεία της 12χρονης από τον Κολωνό για τα μηνύματα του 53χρονου Ηλία Μίχου που κατηγορείται ότι βίαζε και εκπόρνευε την ανήλικη. Η θεία εξιστορεί πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς όπως επεσήμανε στην κατάθεσή της προβληματιζόταν από το γεγονός ότι η 12χρονη ήταν διαρκώς απασχολημένη σε δύο κινητά.

Σημειώνεται ότι η θεία της ανήλικης κοπέλας, ήταν αυτή που επικοινώνησε αρχικά με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στη συνέχεια με τους γονείς του κοριτσιού και έτσι αποκαλύφθηκε η δράση του Ηλία Μίχου.

Η θεία της 12χρονης που διαμένει στη Λευκάδα και φιλοξενούσε την ανήλικη για να κάνει τις διακοπές της είπε: «Με αυτό που αντίκρισα σοκαρίστηκα. Είδα ότι συνομιλούσε με έναν «Ηλία Μίχο» (σ.σ. όπως τον είχε αποθηκευμένο στις επαφές της η μικρούλα), ο οποίος της έλεγε αισχρά πράγματα, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία υπήρχαν και γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ανιψιάς μου…». Όπως δήλωσε αμέσως επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και τους γονείς της 12χρονης, εξαναγκάζοντάς τους ουσιαστικά την επόμενη ημέρα να καταγγείλουν τον βιασμό και την εκπόρνευση της ανήλικης.

«Περί τα τέλη Αυγούστου η ανιψιά μου ήρθε να μείνει μαζί μου στο νησί για λίγες ημέρες. Την Παρασκευή 2/9/2022 και ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι, παρατηρούσα ότι κρατούσε και τα δύο κινητά της ταυτόχρονα. Επειδή δεν θεωρούσα σωστό να περνάει τόσο χρόνο στο κινητό, αυθόρμητα της τα πήρα από τα χέρια και τα δύο. Τότε η μικρή τρελάθηκε και ήρθε και κλείδωσε τα κινητά. Άρχισε να τρέμει και να κλαίει. Εκεί κατάλαβα ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό που θέλει να κρύψει, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου στο τι θα έβλεπα» υπογράμμισε η θεία της 12χρονης.

«Μετά από δύο ώρες την έπεισα να μου τα ξεκλειδώσει. Πήρα το ένα κινητό και άρχισα να το ψάχνω. Με αυτό που αντίκρισα σοκαρίστηκα. Είδα ότι συνομιλούσε με έναν «Ηλία Μίχο», ο οποίος της έλεγε αισχρά πράγματα, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία υπήρχαν και γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ανιψιάς μου. Είχε πάθει σοκ που ανακάλυψα όλα αυτά. Τη ρωτούσα, αλλά δεν είχε δύναμη να μου απαντήσει σε τίποτα και έτσι εγώ δεν την πίεσα παραπάνω» επεσήμανε.

«Το ίδιο βράδυ κάλεσα στο "Χαμόγελο του Παιδιού" να με συμβουλεύσουν πώς πρέπει να χειριστώ το θέμα σωστά. Συγχρόνως ενημέρωσα τους γονείς και τους είπα ότι έπρεπε άμεσα να κάνουν καταγγελία, αλλά επειδή ήταν αργά το βράδυ πήγαν στο τμήμα και απευθύνθηκαν πάλι στην Αστυνομία την αμέσως επόμενη ημέρα. Το επόμενο πρωινό αποφάσισα να ακολουθήσω τις συμβουλές των ψυχολόγων του ”Χαμόγελου του Παιδιού” και συμπεριφερόμουν όσο μπορούσα, γιατί ήμουν ακόμα πολύ ταραγμένη, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Τα κινητά που είχε η 12χρονη τα έχω κρατήσει» είπε στην κατάθεσή της η θεία του κοριτσιού.

«Επίσης έχω βγάλει φωτογραφίες από συνομιλίες που είχε η ανιψιά μου τόσο με τον ανωτέρω όσο και με άλλα άγνωστα άτομα, με τα οποία όπως φαίνεται έχει συνευρεθεί ερωτικά… Θέλω να βρεθούν όλοι όσοι έχουν πειράξει την ανιψιά μου και να τιμωρηθούν. Τίποτε άλλο δεν έχω να σας πω» ανέφερε κλείνοντας.

«Ο αλήτης που είστε μαζί είναι παιδεραστής»

Στις 3 Σεπτεμβρίου η θεία του κοριτσιού ενημέρωσε τη σύζυγο του 53χρονου ότι ο άνδρας της είναι παιδεραστής και της έστειλε τη φωτογραφία του προφίλ του. «Κυρία… ο αλήτης που είστε μαζί είναι παιδεραστής» έγραψε η θεία και προώθησε στη σύζυγο του Μίχου τα μηνύματα που έστελνε στην ανήλικη ο 53χρονος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολωνόςειδήσεις τώραανήλικηβιασμός