Ελλάδα|17.10.2022 19:18

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Η σύζυγος Μίχου μού ζήτησε να υπογράψω ότι δε θα προβώ σε καταγγελία» - Όσα υποστήριξε η μητέρα της ανήλικης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή στην 37χρονη μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό. Η ίδια δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς με τους ισχυρισμούς της ότι δεν έχει διαπράξει τίποτα σε βάρος του παιδιού της, και αποφάσισαν την προφυλάκισή της με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η ίδια δήλωσε πλήρη άγνοια για όσα συνέβαιναν στην κόρη της. Μάλιστα, αναφέρθηκε στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης Ηλία Μίχο, ο οποίος «κέρναγε συχνά τα παιδιά παγωτά και πορτοκαλαδες και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας, έπραξε όλα αυτά». 

Η 37χρονη αναφέρθηκε και στο πώς αποκαλύφθηκε, τελικά, η κακοποίηση της κόρης της από τον Μίχο. «Η νύφη μου με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και ότι τού είχε αποστείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα. Τού έστειλα μήνυμα και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε. Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου, κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και ο θυμός μου που την επόμενη μέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή», είπε. 

Η ίδια υποστήριξε ότι πήγε αμέσως  στην αστυνομία,  όπου οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της  ζήτησαν να μην αναφέρει τίποτα και σε κανέναν, «μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος ότι έχω προβεί σε καταγγελία σε βάρος του, γιατί θα εκκινούσαν αστυνομική έρευνα άμεσα». 

Η ίδια σημείωσε ότι, το επόμενο βήμα της, ήταν να μιλήσει με το παιδί, το οποίο της αποκάλυψε ότι, μία φορά, κατέβηκε στο υπόγειο του μαγαζιού του Μίχου και εκείνος το βίασε.

«Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό». 

«Να μην καταστραφούν δύο οικογένειες»

Η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αναφέρει ακόμη ότι η σύζυγός του κατηγορούμενου της είχε ζητήσει να συναντηθούν και της έδωσε χρήματα. «Στην συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε  ότι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε "σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησέ με να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω ότι έχεις οκτώ παιδιά" και η ίδια έβγαλε από μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της γνωστοποίησα ότι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία. Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες. Μετά από 3 - 4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα που της ζητούσα εκατό ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στη συνάντησή μας αυτή, μου έδωσε άλλα εκατό (100) ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω από τη συνάντησή μας, μού πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δε θα προβώ σε καταγγελία, ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ