Ελλάδα|19.10.2022 09:10

Καιρός: Έρχεται... καλοκαίρι με έως και 30 βαθμούς Κελσίου - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Με τους βοριάδες να επιμένουν μέσα στο Αιγαίο -που σιγά σιγά όμως θα αρχίσουν να υποχωρούν- θα κυλήσει ο καιρός και η σημερινή ημέρα στη χώρα μας.

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε πως την επόμενη εβδομάδα θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 26, 28 ακόμα και 30 βαθμούς σε ορισμένα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μάλιστα, εκτίμησε πως καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς αξιόλογα δηλαδή φαινόμενα αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα.

Σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, αναμένονται τοπικές συννεφιές στα ανατολικά και νότια που δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα πιο βόρεια - βορειοδυτικά τμήματα της Κρήτης. Στην υπόλοιπη όμως χώρα η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει. Οι βοριάδες θα επικρατήσουν για άλλο ένα 24ωρο με έμφαση το Αιγαίο και θα φτάνουν σε εντάσεις μέχρι και νωρίς το μεσημέρι τα έξι και τοπικά επτά μποφόρ.

Μαρουσάκης: Επιμένουν οι βοριάδες στο Αιγαίο

Στην Αττική για σήμερα αναμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες δεν θα απουσιάζουν όμως λίγες πρόσκαιρες τοπικές συννεφιές στα πιο ανατολικά και βόρεια τμήμα του νομού.

Ο βοριάς επιμένει μέχρι και το μεσημέρι με ανέμους εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ. Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης θα προσεγγίσει και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται εξαιρετικές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκηςάνεμοικαιρόςειδήσεις τώραηλιοφάνεια