Ελλάδα|19.10.2022 09:40

Φορολογούμενος τα έκανε... γυαλιά - καρφιά στη ΔΟΥ Παλλήνης επειδή «πάγωσαν» οι λογαριασμοί του

Newsroom

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στη ΔΟΥ Παλλήνης, καθώς ένας πολίτης εισέβαλε -σε έξαλλη κατάσταση- στον χώρο επειδή του είχαν «παγώσει» τους λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Ελευθερία Σπυράκη στο OPEN, ένας φορολογούμενος προσήλθε στη ΔΟΥ Παλλήνης, το πρωί της Τρίτης, καθώς είχε κάποιες οφειλές και του είχαν δεσμεύσει τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο άνδρας, φτάνοντας στο γκισέ εξήγησε στην υπάλληλο ότι δεν γίνεται να μην μπορεί να παίρνει χρήματα από τον λογαριασμό του, γιατί δεν θα μπορούσε να ζήσει. Η υπάλληλος τού εξήγησε ότι δεν είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις.

Μετά από λίγα λεπτά, ωστόσο, η κατάσταση «ξέφυγε» και ο άνδρας άρχισε να χτυπάει και να σπάσει τα τζάμια και να μιλάει με χυδαίο τρόπο στην υπάλληλο της ΔΟΥ Παλλήνης.

Ο γενικός σύμβουλος Ομοσπονδίας Εφοριακών, Μπάμπης Κούκης, δήλωσε στο ίδιο μέσο πως ο οφειλέτης «ήταν αγανακτισμένος, γιατί του είχαν μπλοκάρει τους λογαριασμούς».

Όπως εξήγησε έπειτα, «Τον τελευταίο καιρό έχει αποστείλει η ΑΑΔΕ αυτόματα μέτρα κατάσχεσης σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και τα έχουν αφήσει χωρίς να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον. Τα αναγκαστικά μέτρα κατάσχεσης είναι ότι σου δεσμεύουν την κινητή και την ακίνητη περιουσία και σου μπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, άρα δεν μπορεί να κάνεις κάποια συναλλαγή μέσω τραπέζης. Του εξήγησε η συνάδελφος του οφειλέτη ότι αυτό δεν είναι δικό της θέμα, αλλά έχει γίνει από το σύστημα, αλλά ο πολίτης δεν μπορούσε να το καταλάβει».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΠαλλήνηέντασηεφορίαΔΟΥ