Ελλάδα|19.10.2022 14:15

ΑΠΘ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον 19χρονο που έπεσε από το παράθυρο της Νομικής - H κατάσταση της υγείας του

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / Intime News
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / Intime News
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / Intime News
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / Intime News
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / Intime News
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / Intime News
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / Intime News
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / Intime News
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / Intime News

Αναταραχή επικρατεί από το μεσημέρι της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, μετά την πτώση του 19χρονου φοιτητή από τον δεύτερο όροφο της Νομικής Σχολής. Από χθες πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καθώς όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, ο νεαρός αναγκάστηκε να καθίσει στο περβάζι του παραθύρου, επειδή δεν είχε κάποια θέση άδεια μέσα στην αίθουσα.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και φωτοβολίδα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΟι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Από νωρίς το πρωί φοιτητές του ΑΠΘ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αφορμή το περιστατικό με τον 19χρονο φοιτητή της Νομικής Σχολής, ο οποίος εν ώρα μαθήματος έπεσε από το παράθυρο αίθουσας του δευτέρου ορόφου της σχολής.

Στις 10:00 το πρωί φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του πρύτανη της Νομικής Σχολής, ενώ πριν από λίγο έληξε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το Κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημίου. Αυτήν  τη στιγμή, οι φοιτητές πραγματοποιούν συνέλευση στο κτίριο της Νομικής Σχολής, με το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων να φαντάζει πολύ πιθανό.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη επαρκούς αριθμού αιθουσών αλλά και διδακτικού προσωπικού και γι’ αυτό το λόγο παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

«Σε μία αίθουσα 110 ατόμων, όπου έγινε το περιστατικό, στοιβάχθηκαν 180 φοιτητές. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να συγχωνεύονται τμήματα και να γεμίζουν ασφυκτικά οι αίθουσες διδασκαλίας με φοιτητές πουν θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο μάθημα, όπου έγινε το ατυχές περιστατικό με το συμφοιτητή μας, παρακολουθούσαν τρία τμήματα και πλέον έχουν γίνει δύο. Αυτό είναι το πρόβλημα για το μεγάλο συνωστισμό στις αίθουσες», τονίζει στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Σχολής, Τάσος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η διοίκηση του πανεπιστημίου φέρεται να απέδωσε το συνωστισμό μέσα στις αίθουσες στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αιώνιων φοιτητών. Παράλληλα, η πρυτανεία του ΑΠΘ έχει ζητήσει να διαλευκανθεί απολύτως η υπόθεση με τον σοβαρό τραυματισμό του 19χρονου φοιτητή.

Με κατάγματα στα χέρια και στη μέση

Ο 19χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Δ΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Φέρει κατάγματα στη μέση και στα χέρια και δε διατρέχει κάποιον κίνδυνο η υγεία του. Ο φοιτητής έπεσε από ατύχημα από το παράθυρο αίθουσας που βρίσκεται στο 2ου όροφο του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού τη φόρα της πτώσης του περιόρισε εξωτερική μονάδα κλιματιστικού που βρισκόταν σε ύψος λίγων μέτρων από το έδαφος. Στη συνέχεια ο 19χρονος έπεσε στο γρασίδι. Και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νοσοκομείοσυγκεντρώσειςΑΠΘΘεσσαλονίκηφοιτητής