Ελλάδα|21.10.2022 21:00

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Σε ποιους ανήκαν τα κινητά που κλείνονταν τα ραντεβού - Σε ταυτοποιήσεις προχωρά η ΕΛΑΣ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό. Μάλιστα oι λεπτομέρειες που γίνονται γνωστές δείχνουν το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το κύκλωμα που είχε στήσει ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος είχε προμηθεύσει δυο κινητά στην ανήλικη ώστε να γίνονται από εκεί τα ραντεβού τα οποία οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν κινητά - φαντάσματα.

Τα δυο κινητά

Συγκεκριμένα, το 12χρονο κορίτσι φέρεται να χρησιμοποιούσε δύο κινητά τηλέφωνα - φαντάσματα, καθώς ο ιδιοκτήτης του αριθμού και τα στοιχεία κατοικίας είναι ψευδή, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Ειδικότερα, ο ένας αριθμός είναι καταχωρημένος σε όνομα αλλοδαπού και στη διεύθυνση Αγάθωνος 4 στην Αθήνα, μαζί με άλλους 27 τηλεφωνικούς αριθμούς. Μικρή λεπτομέρεια: Το κτίριο στη συγκεκριμένη διεύθυνση είναι εγκαταλελειμμένο.

Ο άλλος αριθμός ανήκει και αυτός σε αλλοδαπό, ενώ η διεύθυνση κατοικίας είναι η Αμισού στο κέντρο της Αθήνας. Στο ίδιο όνομα και διεύθυνση είναι δηλωμένοι συνολικά 20 αριθμοί.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, μια 12χρονη δεν θα μπορούσε μόνη της να προμηθευτεί έναν τέτοιο αριθμό τηλεφώνου. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι μαζί με το ακριβό κινητό ο Ηλίας Μίχος πιθανόν να της έδωσαν και τις συγκεκριμένες κάρτες sim.

«Έπαιζα στην πλατεία και αυτός έστελνε μηνύματα»

Να σημειωθεί ότι το ίδιο το παιδί στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε στην ψυχολόγο της αστυνομίας, ρωτήθηκε για τα κινητά.

Όπως είπε, το ένα από τα δύο,  της το είχε κάνει δώρο ο 53χρονος Ηλίας Μίχος. 

Μάλιστα το παιδί ανέφερε ότι ο Ηλίας Μίχος χρησιμοποιούσε τα κινητά της, όταν εκείνη έπαιζε στην πλατεία: «Επειδή εγώ όταν έπαιζα στην πλατεία, καθόμασταν εκεί μαζί έξω και είχε το κινητό μου και έστελνε μηνύματα».

Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης

Όσον αφορά στη δράση του παιδοβιαστή και υπεύθυνου για τη μαστροπεία της 12χρονης, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 367 συνομιλίες. Στις 71 από αυτές, καταγράφονται διάλογοι που προκαλούν αποτροπιασμό και οργή για τον 53χρονο Ηλία Μίχο.

Ο Μίχος, φέρεται να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ, ενώ προέτρεπε τους αγνώστους να επικοινωνήσουν με την 12χρονη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής. Συνολικά, είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της ανήλικης, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με τις Αρχές να εκτιμούν πως μέσα από την εξέτασή τους θα προκύψουν νέα εντάλματα σύλληψης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Μάλιστα, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν υποβληθεί περί τα 100 - 150 αιτήματα ταυτοποίησης ιδιοκτητών για κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός εμπλοκής στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της ανήλικης μιας σειράς προσώπων, σύμφωνα με το Mega.

Στο «κάδρο» και δύο νέα πρόσωπα

Την Πέμπτη ακόμη δυο άνδρες προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και κατέθεσαν πως συνομιλούσαν με την 12χρονη. Υπενθυμίζεται πως τα άτομα που έχουν μεταβεί αυτοβούλως στις Αρχές προκειμένου να δώσουν σχετικές πληροφορίες ανέρχονται σε έξι.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκε 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος μεσημβρινές ώρες (20-10-2022), προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους απέκτησε επαφή, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Επίσης, μεσημβρινές ώρες της 20ής Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε αυτοβούλως και έτερος ημεδαπός (54 ετών), ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, χωρίς ωστόσο να έχει μιλήσει με ανήλικο άτομο.

Οι ανωτέρω, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολωνόςειδήσεις τώραβιασμόςκύκλωμα μαστροπείαςκινητά