Ελλάδα|22.10.2022 16:40

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Πολύ σοβαρή η κατάσταση της υγείας του θύματος – Χάνει το μάτι του

Newsroom

Σοβαρότερη απ’ ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά είναι η κατάσταση της υγείας του 36χρονου στην Κρήτη που έπεσε θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό από τη σύζυγό του, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 36χρονος φαίνεται πως χάνει το αριστερό του μάτι, ενώ άμεσα αναμένεται να γίνει η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, προκειμένου να νοσηλευτεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ενώ, σύμφωνα με το cretapost, φέρει έγκαυμα δευτέρου βαθμού. Το οξύ, επίσημα δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες για την ώρα δε γνωρίζουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάτι άλλο. Για την ώρα έχει σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.

Η φερόμενη ως δράστις, 38χρονη σύζυγος του θύματος αναζητείται από την αστυνομία, αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε συλληφθεί. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία της είναι γνωστά στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και ο 36χρονος είναι ο δεύτερος σύζυγός της. 

Το φρικιαστικό περιστατικό συνέβη γύρω στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/10) σε ξενοδοχείο στο κέντρου του Ηρακλείου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί, ακόμα, αν προηγήθηκε καβγάς μεταξύ του ζευγαριού. Θεωρείται βέβαιο, ωστόσο, ότι το δοχείο το οποίο περιείχε το καυστικό υγρό, έφερε μαζί της η γυναίκα, καθώς δε θα μπορούσε να το βρει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Από «σκληρός» ένοπλος ληστής... θύμα ο 36χρονος

Σύμφωνα με το neakriti, ο 36χρονος που νοσηλεύεται με εγκαύματα έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν, για μεγάλες ληστείες, και ένοπλες επιθέσεις σε ξενοδοχεία και κοσμηματοπωλεία. Είχε αποφυλακιστεί το 2015.

Το θύμα φέρεται να υπήρξε «πρωταγωνιστής» σε σειρά ένοπλων ληστειών από το 2012 ως το 2015. Από το 2012 ο -σήμερα- 36χρονος άνδρας «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο, ωστόσο, αυτή του η δράση έλαβε τέλος στις 12 Ιουνίου του 2015, όταν επιχείρησε με δύο συνεργούς να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς. Η απόπειρα ληστείας αυτή υπήρξε αιματηρή, με λεία κοσμήματα άνω των 150.000 ευρώ. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν μεγάλη, αλλά και η νοσηλεία των τραυματισμένων μακρά. 

Τον Νοέμβριο του 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 32χρονο -τότε- συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και 5 μηνών και στον αλλοδαπό πάνω από 105 χρόνια. Η εκτιτέα ποινή του, ωστόσο, ήταν τα 25 έτη. Οι δύο άντρες κατηγορήθηκαν για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τελικά, κρίθηκαν ένοχοι για τις περισσότερες από αυτές, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Εκτός της ληστείας στη Χερσόνησο, κατηγορήθηκαν και για ληστεία κοσμηματοπωλείου σε άλλο ξενοδοχείο στον Ανισαρά το 2012, για ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014, απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα τον Μάιο του 2015 και ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

επίθεσηκαυστικό υγρόειδήσεις τώραΚρήτη