Ελλάδα|30.10.2022 15:24

Ζευγάρι κωφών δίνει δύναμη: Έχουν ταξιδέψει σε 67 χώρες - «Μπορεί να γίνει, είμαστε ίσοι με τους ακούοντες»

Newsroom

«Οι κωφοί μπορούν να ταξιδέψουν, είναι ίσοι με τους ακούοντες» τόνισαν στην κάμερα του OPEN και του «Τώρα Μαζί» η Κούλα Σωμαράκη και ο Σωτήρης Μπαρμπάτσης, οι οποίοι δεν άφησαν την έλλειψη ακοής τους να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία τους να δουν τον κόσμο.

Το ζευγάρι κωφών επικοινώνησε με το OPEN, ώστε να κοινοποιήσει την ιστορία του και να στείλει μήνυμα ισότητας.

Στα 26 χρόνια του κοινού τους βίου έχουν ταξιδέψει σε 67 χώρες, μεταξύ των οποίων, Μαρόκο, η Τουρκία, η Κούβα, οι ΗΠΑ, η Αρμενία, η Σουηδία, το Ισραήλ, η Γεωργία και η Δομινικανή Δημοκρατία.

«Τις πρώτες φορές πηγαίναμε σε κοντινές χώρες όπως η Κύπρος. Μετά αποφασίσαμε να κάνουμε πιο μακρινά ταξίδια. Φοβόμασταν λίγο τις ξένες γλώσσες» εξήγησε η Κούλα. 

Και σημείωσε πως στο πρώτο τους μακρινό ταξίδι στην Ταΐλάνδη είπαν στους γονείς της ότι θα πάνε με παρέα, για να κατευνάσουν τις ανησυχίες τους.«Αφού γυρίσαμε τους είπαμε ότι πήγαμε οι δυο μας και μετά συνήθισαν», συμπλήρωσε.

Ο Σωτήρης από την πλευρά του τόνισε πως ήθελαν να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες «Θέλαμε κι εμείς να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, να ταξιδέψουμε να ζήσουμε περιπέτειες να δούμε πολλά πράγματα. Το μόνο που μας λείπει είναι η ακοή, σε όλα τα άλλα είμαστε ίσοι με τους ακούοντες»

«Δεν θέλω να βλέπω τους κωφούς και να τους θεωρούν ότι είναι άνθρωποι που έχουν ένα πρόβλημα» υπογράμμισε ο Σωτήρης. «Οι ακούοντες όλοι να καταλάβουν ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε, δεν θέλω να μας υποτιμούν. Να δείξουμε ότι έχουμε δύναμη ως κωφοί», κατέληξε η Κούλα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ζευγάριειδήσεις τώραταξίδικωφοί