Μάτι: Ξεκινά η δίκη για τη φονική πυρκαγιά - Οι κατηγορούμενοι και τα αδικήματα
NewsroomΞεκινά αύριο, Δευτέρα, η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά από την τραγωδία, η Δικαιοσύνη αναμένεται για αποδώσει ποινικές ευθύνες σε όσους κρίνει ενόχους. Οι 21 κατηγορούμενοι, πάνω από 200 μάρτυρες, διοικητικές παλινωδίες θα τεθούν όλα στη συνεδρίαση του Σώματος.
Το παρών στη δικαστική αίθουσα θα δώσουν οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι περιμένουν τη δικαίωση για την μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους.
Η δίκη θα διεξαχθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και εκτός από τις μαρτυρίες αναμένεται να ακουστούν ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες μεταξύ των αρμοδίων εκείνη την ημέρα.
Οι κατηγορούμενοι και τα αδικήματα
Στη λίστα των κατηγορουμένων συγκαταλέγονται τα ονόματα της τότε περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, αυτοδιοικητικών παραγόντων, στελεχών της Περιφέρειας, δημάρχων της περιοχής, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της αστυνομίας.
Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.
- Δραματικές εικόνες και μαρτυρίες για την τραγωδία με τη νεκρή 45χρονη μετά την πτώση βράχου - Το χρονικό
- Κατέρρευσε γέφυρα στην Ινδία τέσσερις ημέρες μετά την επαναλειτουργία της: Άνθρωποι έπεσαν σε ποτάμι - Δεκάδες οι νεκροί
- Οδηγός - θεά ήθελε να πάει κομμωτήριο και «έκλεισε» τον δρόμο: Την υποδέχθηκαν με... χειροκρότημα - Το επικό βίντεο
- Λίντνερ: Ηχηρό «όχι» σε έκδοση ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
- Πώς ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός και πότε δεν είναι καλός οιωνός για την υγεία μας;
- Μαρτυρία εργαζόμενης για τo εργοστάσιο Βιολάντα: «Από το καλοκαίρι μύριζε γκάζι και μας έλεγαν ότι είναι από την αποχέτευση»
- Το βράδυ έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες στην Αττική - Η ανάρτηση Μαρουσάκη
- Τουλάχιστον 9 νεκροί και 26 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Αττάλεια της Τουρκίας
- Μαρία Σολωμού στο ethnos.gr: «Δεν μπορώ να μπω σε καλούπια, δεν μου βγαίνει»