Ελλάδα|31.10.2022 12:37

Επεισοδιακή εκκένωση κατάληψης στη Λάρισα: «Άβατα και ανομία δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία» λέει ο Θεοδωρικάκος

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Εκκένωση κατάληψης στη Λάρισα (onlarissa.gr)
Εκκένωση κατάληψης στη Λάρισα (onlarissa.gr)
Εκκένωση κατάληψης στη Λάρισα (onlarissa.gr)
Εκκένωση κατάληψης στη Λάρισα (onlarissa.gr)
Εκκένωση κατάληψης στη Λάρισα (onlarissa.gr)

Για άβατα και ανομία που δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την επεισοδιακή εκκένωση κατάληψης κτιρίου στο κέντρο της Λάρισας, η οποία υπήρχε για πάνω από έξι χρόνια.

«Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!», σημείωσε στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επεισοδιακή εκκένωση

Η εκκένωση της κατάληψης «Ντουργού», στην οδό Τζαβέλλα 52, στο κέντρο της πόλης, ήταν επεισοδιακή και οργανώθηκε για αυτήν μεγάλη αστυνομική επιχείρηση νωρίς το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο γύρω στις 6:30 το πρωί και προκειμένου οι αστυνομικοί να μπουν στο κτίριο, έριξαν νερό με πιεστικό μέσα. Από την πλευρά τους οι καταληψίες πετούσαν στους αστυνομικούς διάφορα αντικείμενα, όπως μπουκάλια καρέκλες και τραπέζια και φώναζαν συνθήματα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε και μικρή ομάδα ατόμων που φώναζε συνθήματα κατά της αστυνομίας. Σε κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση, χωρίς να πάρει διαστάσεις.

Το μέχρι πρότινος υπό κατάληψη κτίριο αποτελεί ιδιοκτησία του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, το οποίο έχει προσφύγει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στη δικαιοσύνη.

Γύρω στις 8:30 αστυνομικοί έβγαλαν από τον χώρο της κατάληψης οκτώ άτομα, εφτά Έλληνες και ένας αλλοδαπός, τα οποία συνελήφθησαν.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομικοίεκκένωσηΤάκης ΘεοδωρικάκοςκατάληψηΛάρισα