Ελλάδα|01.11.2022 18:00

Παλαιό Φάληρο: Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο βιαστής με τα τατουάζ

Newsroom

Για την Πέμπτη πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο κατηγορούμενος για βιασμό στο Παλαιό Φάληρο. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι βιασμός, απόπειρα βιασμού και αρπαγή.

Tι τον πρόδωσε

Η κατάθεση της 24χρονης κοπέλας την οποία αποπειράθηκε να βιάσει ο 45χρονος στο Παλαιό Φάληρο και όχι το τατουάζ του ήταν τελικά το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε τις Αρχές στην ταυτοποίησή του και στη συνέχεια στην σύλληψή του από τις αλβανικές Αρχές.

Όπως μετέδωσε στο OPEN Μίνα Καραμήτρου, παρά το γεγονός ότι ο 45χρονος δράστης έγινε γνωστός ως «ο βιαστής με το τατουάζ», οι Αρχές έφτασαν στην ταυτοποίησή του από τις εντολές που έδινε στην κοπέλα την οποία επιχείρησε να βιάσει, μπαίνοντας στο αυτοκίνητό της.

Η κοπέλα που τελικά κατάφερε να γλιτώσει όταν έβαλε τις φωνές, είπε στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας από την στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητο άρχισε να της υποδεικνύει μία συγκεκριμένη διαδρομή για να ακολουθήσει. Ο άνδρας δεν της ζητούσε να στρίψει δεξιά ή αριστερά αντίθετα χρησιμοποιούσε ονόματα τοπικών οδών.

Σύμφωνα με το OPEN, η συγκεκριμένη διαδρομή που της ζητούσε να ακολουθήσει κατέληγε σε ένα παρκάκι στο Παλαιό Φάληρο. Από αυτό το στοιχείο οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ο δράστης ήταν άτομο που διέμενε στην περιοχή και είχε καλή γνώση των δρόμων της γειτονιάς διότι σύχναζε ή έμενε εκεί.

Σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου, από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο άνδρας είχε ένα τατουάζ στο χέρι, υπήρξαν πολλές καταγγελίες από ανθρώπους που ισχυρίζονταν ότι είδαν άτομα με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Το γεγονός αυτό «φρέναρε» έως έναν βαθμό τις αστυνομικές έρευνες, όμως τελικά η κατάθεση της κοπέλας τους οδήγησε στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος από τα ξημερώματα της Τρίτης είναι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς έγινε η σύλληψη

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα ο 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται πλέον για τον βιασμό μίας κοπέλας αλλά και για απόπειρα βιασμού μίας 24χρονης στο Φάληρο, παραδόθηκε στις ελληνικές αστυνομικές Αρχές από τους Αλβανούς αστυνομικούς στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος είχε διαφύγει από την Ελλάδα αμέσως μετά τις καταγγελίες σε βάρος του, και είχε περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου.

Ο 45χρονος, που συντηρούνταν από τη μητέρα του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κρυβόταν σε οίκημα στον Αυλώνα, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε περισσότερες από μία φορές για το θέμα με τον ομόλογο του στα Τίρανα.

Αμίλητος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του φερόμενου ως βιαστή ήταν θέμα χρόνου, μετά τον τρόμο που προκάλεσε στις δύο γυναίκες. Οι αστυνομικές Αρχές των δύο χωρών δεν έμειναν στο γράμμα των συμφωνιών καθώς κατέστη σαφές από την ελληνική πλευρά πόσο σημαντικό ήταν για την ελληνική κοινωνία να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Ο 45χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρέμεινε αμίλητος στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου και μεταφέρθηκε αμέσως μετά τη σύλληψη του, ενώ αναμένεται να βρεθεί πλέον ενώπιον του εισαγγελέα.

Καρέ - καρέ η σύλληψη του «βιαστή με τα τατουάζ» από τις αλβανικές Αρχές

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 45χρονου βιαστή με τα τατουάζ που επιχείρησε να κρυφτεί στην Αλβανία για να διαφύγει τη σύλληψη δημοσίευσαν τα αλβανικά media. Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Top Channel Albania στο YouTube οι άνδρες της αλβανικής Αστυνομίας έφτασαν στο σπίτι που κρυβόταν ο βιαστής τη νύχτα, ενώ σε κάποιο σημείο απεικονίζονται να τρέχουν για να τον συλλάβουν.

Έχει παρελθόν και στην Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είναι γνωστός και στην Αστυνομία της Αλβανίας καθώς και εκεί υπάρχει φάκελος, και τις επόμενες ώρες ενδέχεται να του ασκηθούν και από εκεί διώξεις για εγκληματικές πράξεις. Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι ο άνδρας «προσπαθούσε και στην Αλβανία να ανοίξει παράνομα κυκλώματα».

Σημειώνεται ότι την σύλληψή του έκανε γνωστή το πρωί της Τρίτης με ανάρτησή του στο Τwitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος: «Καλό μήνα. Ύστερα από μεθοδική έρευνα και την ταυτοποίηση του δράστη και με άριστη συνεργασία με τις αλβανικές αρχές ασφαλείας, βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού της γυναίκας στο Παλαιό Φάληρο», έγραψε ο υπουργός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τατουάζειδήσεις τώραπροθεσμίααπολογίαβιασμόςΠαλαιό Φάληρο