Ελλάδα|08.11.2022 17:21

Αγρίνιο: Το στοιχείο που «προμηνύει» νέα δίωξη στον 28χρονο κατηγορούμενο για ασέλγεια - Ερωτήματα για «γυναίκα» σε ζωγραφιά του 4χρονου

Μάγδα Μπακούση

Τα νέα στοιχεία και οι «σκληρές» λεπτομέρειες για την υπόθεση του 28χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος 4χρονου αγοριού στο Αγρίνιο, συνεχίζονται. Στο «φως» νέες πληροφορίες λίγο πριν περάσει για δεύτερη φορά την πόρτα του στρατιωτικού Ανακριτή των Ιωαννίνων που έχει αναλάβει την υπόθεση, καθώς ο άνδρας το διάστημα που κατηγορείται πως ασέλγησε στο παιδάκι εξέτιε τη στρατιωτική του θητεία.

Όπως είχε γράψει το ethnos.gr τον Οκτώβριο, ο 28χρονος είχε σε ηλεκτρονική του συσκευή υλικό παιδικής πορνογραφίας που είχε «αλιεύσει» από το διαδίκτυο. Τώρα, γίνεται γνωστό πως αυτό το υλικό βρέθηκε και φαίνεται πως ο κατηγορούμενος το είχε «κατεβάσει» το 2017, σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr.

Άρα, καθώς το υλικό αυτό περιήλθε στην κατοχή του το 2017, όταν ακόμη δεν εξέτιε τη στρατιωτική του θητεία ο κατηγορούμενος, αφορά την πολιτική Δικαιοσύνη και όχι τη στρατιωτική -που έχει αναλάβει την υπόθεση για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, είναι ασφαλές να θεωρηθεί πως στον 28χρονο αναμένεται να ασκηθεί και δίωξη για παιδική πορνογραφία.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής, στον 28χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη σε ανήλικο, κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος.

Νέα στοιχεία για τις ζωγραφιές - Ερωτήματα για «γυναίκα»

Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό προκαλούν νέες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των ζωγραφιών του μικρού παιδιού που φέρεται να ζωγράφιζε «εικόνες» που μπορούν να συνδεθούν με σεξουαλική κακοποίηση. 

Μια από τις ζωγραφιές, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr και όπως επιβεβαιώνει και το ethnos.gr, απεικονίζει στο ίδιο δωμάτιο έναν ενήλικο άνδρα γυμνό, ένα μικρό αγόρι και μία γυναίκα.

Το 2021 η καταγγελία, το 2022 η ποινική δίωξη

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 4χρονου παιδιού προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του 28χρονου άνδρα τον Ιούλιο του 2021, όμως η ποινική δίωξη ασκήθηκε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων επτά μήνες αργότερα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2022. Σημειώνεται ότι την περίοδο που ο 28χρονος φέρεται να κακοποίησε το παιδί ήταν φαντάρος, επομένως σύμφωνα με την αστυνομία ο στρατός ήταν το σώμα που θα έπρεπε να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες και ο κατηγορούμενος να περάσει στρατοδικείο. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου φερόμενου δράστη έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2022, ωστόσο, δεν ακολούθησε σύλληψη.

Προκύπτουν, επομένως, εύλογα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για μία τόσο βαριά κατηγορία, όπως αυτή της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου, καθώς και για το ότι ουδέποτε υπήρξε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου βεβαίως δεν συνεπάγεται αυτόματα τη σύλληψή του και γίνεται για να ενθαρρύνει όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση να το καταθέσει στις Αρχές. Παράλληλα, η μη έκδοση εντάλματος σύλληψης μπορεί να δικαιολογηθεί αν οι Αρχές κρίνουν ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας πως ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να φύγει από τη χώρα.

«Κλειδί» η μητέρα του 28χρονου;

Ακόμη, αναμένεται να φανεί εάν θα κληθεί για κατάθεση και η μητέρα του 28χρονου και νταντά του παιδιού για να εξηγήσει στις Αρχές αν γνώριζε ή όχι τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο σπίτι της οικογένειας του παιδιού.

Ειδικότερα, για τη μητέρα του κατηγορούμενου, από την αρχή ερευνάται το ενδεχόμενο να γνώριζε την υπόθεση κακοποίησης του παιδιού που φρόντιζε από τον γιο της και να τον κάλυπτε.

Άλλωστε, ο πατέρας του παιδιού είναι πεπεισμένος ότι η μητέρα του 28χρονου γνώριζε τι συνέβαινε, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Παντελή Βαμβακά, που έχει μιλήσει στο ethnos.gr.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ασέλγειακακοποίησηκακοποίηση ανηλίκουειδήσεις τώραΑγρίνιοσεξουαλική κακοποίησηπαιδική πορνογραφία